Izaberite stranicu

Успех тителских ученика на међународном такмичењу из солфеђа и теорије музике

Тителски млади музичари и ученици првог и другог разреда музичке школе Лазар Петровић, Јана Темеринац и Филип Бобојчек из класе наставнице Александре Жарковић освојили су прве награде на 9. Међународном такмичењу из солфеђа и теорије музике одржаном у Београду 2. априла 2023. године.
Тителски ђаци су ученици Основне музичке школе „Јосип Славенски“, издвојеног одељења у Тителу, који похађају наставу у просторијама СТШ „Милева Марић“ Тител, а такмичили су се у Ia, IIa и IIb категорији. Њихова наставница Александра Жарковић истакла је да је изузетно поносна на остварени успех, који је резултат вредног и преданог рада Лазара, Јане и Филипа.
Наставница Александра Жарковић, директор ОШ „Светозар Милетић“ Петар Којић и директорица „СТШ Милева Марић“ Јадранка Пешти су се захвалили на подршци Општини Тител, која је препознала младе уметнике и финансијски подржала њихово учешће на овом такмичењу. Председник Општине Тител мр Драган Божић и његов заменик Богољуб Марковић истакли су да ће локална самоуправа наставити да подржава образовне установе и њихове талентоване ученике и да ће се у наредним данима састати са награђеним основцима, како би их угостили у згради локалне самоуправе и лично им честитали на оствареном успеху.

 

1680508859396

1680508859362