Izaberite stranicu

Уручењем Новембарских награда обележен Дан Општине Тител

Дан Општине Тител обележен је данас, на Митровдан, 8. новембра 2022. године свечаном седницом у сали Скупштине Општине Тител. Седници су присуствовали одборници, представници јавних установа са територије наше општине и грађани, који су на почетку седнице саслушали химну Републике Србије „Боже правде“, у изведби хора СТШ „Милева Марић“. Након химне уследио је поздравни говор председника Општине Тител мр Драгана Божића, који је честитао данашњи празник свим грађанима општине Тител и истакао значај данашњег датума за наш народ, али и нашу општину, чији су становници пре 104 године у борби за ослобођење извојевали победу, а њих дванаест учествовало у Великој народној скупштини присаједињења Бачке, Баната, Срема и Барање Краљевини Србији. Помињући њихова имена, председник је поновио значај очувања наше славне историје и неговања сећања на све јунаке и борце за слободу.

Након тога, председник је подсетио грађане на све инвестиције Општине Тител, Министарстава Републике Србије и Покрајинских секретаријата које су реализоване или су у току, али их упознао и са плановима и инвестицијама које се очекују у наредном периоду и следеће године.

Плакету Новембарске награде председник Општине уручио је Горану Поповићу, директору Народне библиотеке „Стојан Трумић“ Тител за свеукупни рад и допринос развоју културе у нашој општини, током ког је поред организовања различитих културних манифестација успео у ономе у чему ниједан његов претходник није – успео да покрене и развије издавачку делатност библиотеке.

Диплому је добио Ђорђе Очај, за свеукупан рад у Удружењу грађана облолелих од церебралне и дечје парализе „Пријатељи Титела“ током ког је несебично, даноноћно помагао свим његовим члановима, радећи волонтерски, без икаквог хонорара, често донирајући и новац из сопствених средстава, а све за добробит наших суграђана, чланова удружења.

Поред њега, диплому је добио и Љубиша Цветковић, који је 106 пута добровољно дао крв и тим хуманим гестом спасио бројне животе и омогућио нашим лекарима да и током епидемије коронавируса, када су крвне резерве биле на минимуму, успешно лече своје пацијенте.

DSC 0737 min 300x200 1 DSC 0736 min 300x200 1 прима диплому 300x200 1 Очај прима диплому 300x200 1 прима плакету 300x200 1 DSC 0693 min 300x200 1 DSC 0682 min 300x200 1 Општине Тител 300x200 1 општине Божић 300x200 1