Izaberite stranicu

Уручена донација Фудбалском клубу „Тител“

Председник Судијске комисије Фудбалског савеза Србије Дејан Сантрач, уручио је данас спортску опрему Фудбалском клубу „Тител“. Уручењу донације, присуствовали су предедник Општине Тител, мр Драган Божић и руководство клуба

Фудбалски савез Србије наставља акцију донације спортских реквизита и опреме клубовима у мањим средина. Ово је само један вид подршке клубовима како би наставили са тренажним програмом за младе.

„Идеја је да се овом акцијом обиђу фудбалски клубови нижег ранга, да им се пружи подршка у виду донације јер су и они део фудбалске породице. ФСС планира да у будућности постави и расвету на спортским теренима у мањим срединама како би тренинзи могли да се одвијају и у вечерњим сатима“, рекао је Дејан Сантрач предедник Судијске комисије Фудблског савеза Србије.

Захваливши се на овој донацији, председник Општине Тител мр Драган Божић је истакао да је локалним самоуправама, које попут Титела располажу малим буџетом од око 500 милиона динара, свака врста помоћи добродошла.

„Општина Тител за своје клубове из буџета годишње издвоји између 9 и 10 милиона динара. Потребе за нормалним функционисањем клубова су знатно веће и оне се реализују путем капиталних инвестиија“, рекао је Божић.

ФК „Тител“, основан је 1912.године. Тренутно броји 32 сениора који се такмиче у другој новосадској лиги и боре се за виши ранг такмичења. Поред тога, клуб има и три млађе категорије играча: од 2010-2012.годишта, од 2013-2016. годишта а основана је и школица фудбала у којој тренирају деца од 4-6 година.

тител teren teren 2 fk teren