Izaberite stranicu

Шајкашки школарци показали успех у Београду

Ученици трећег и четвртог разреда ОШ „Исидора Секулић“ Шајкаш, учествују у пројекту Обогаћеног једносменског рада који ова школа реализује, а освојили су прво место на квизу одржаном на штанду Министарства просвете на Сајму образовања и наставних средстава, организованог у оквиру Сајма књига.

Шајкашки малишани су се са својим учитељицама Браниславом Цуцић Топалов и Виолетом Цвијић у Београд упутили као гости на штанду Министарства просвете и технолошког развоја, као такмичари НТЦ квиза, који се базира на учењу кроз игру. Како каже учитељица Виолета Цвијић, поред ОШ „Исидора Секулић“ Шајкаш у квизу су учествовале две школе из Београда и једна из Руме, а шајкашки ђаци су били најуспешнији.

– У нашој школи у оквиру Обогаћеног једносменског рада активност „У свету пројеката“ има у плану праћење, учење, вежбање НТЦ игрица из НТЦ квиза који се приказује на РТС 1. По узору на те игрице, наши ученици су одлично представили своје знање. Аутор НТЦ учења и квиза је др Ранко Рајовић, који је са својим сином на штанду министарстава био домаћин квиза уживо и водио учеснике кроз четири игре: „Причљиве роде“, „НТЦ шифре“, „Паралелне асоцијације“ и „Нелогичне приче“. Ученици наше школе су били најуспешнији, изгубивши само један бод у свим игра

Ђаци ове школе су претходно учестовали у радионици „У свету пројеката“, те су и ту имали веома запажено учешће и показали своје знање, али и способност комуникације, самосталности и радости приликом учења. Како каже учитељица, за своје успехе ученици су добили честитке од запослених у Министарству, али је најважнија чињеница да су деца уживала у активностима у којима су спојили учење и игру.

Извор: Дневник

са учитељицом и ауторима и водитељима квиза 300x225 1ОШ Исидора Секулић Шајкаш 300x225 1