Izaberite stranicu

Промотивни семинар „Заједнички развој прекограничне мреже бициклистичких стаза која има приступ природи“ у Тителу

Позивамо грађане општине Тител да учествују на Промотивном семинару у оквиру пројекта „Заједнички развој прекограничне мреже бициклистичких стаза којa има приступ природи“ (EcoBikeNet, HUSRB/1903/21/0113) INTERREG-IPA програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија.

Семинар организује Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине и одржава се у Скупштинској сали општине Тител, Улица Главна 1, Тител, дана 31. март 2023. године са почетком у 11.00 часова. Тема семинара је промоција активности на развоју међународне бициклистичке руте „Eurovelo 11”.

Циљ пројекта је развој међународног бициклистичког коридора „Eurovelo 11” кроз израду пројектно техничке документације за изградњу бициклистичке стазе у пограничном подручју Мађарске и Србије и туристичке сигнализације ка заштићеним подручјима у АП Војводини. Реализују га водећи корисник Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средне и НИФ Акционарско друштво за развој националне инфраструктуре у периоду 01.12.2020 – 31.05.2023. Укупна вредност пројекта је 353 735,70 ЕУР-а од чега је 85% учешће ЕУ.

Interreg-IPA програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија имплементира се у оквиру финансијског периода 2014-2020 Европске уније, путем Инструмента за претприступну помоћ (IPA). По принципу „заједничког система управљања“ земаља учесница – Мађарске и Србије, програм финансира и подржава пројекте сарадње организација из Програмске области – округа Чонград (Csongrád) и Бач-Кишкун (Bács-Kiskun) у Мађарској и округа Западна Бачка, Северна Бачка, Јужна Бачка, Северни Банат, Средњи Банат, Јужни Банат и Срем у Србији. Програм помаже развој и стабилност пограничног региона, унапређује општи квалитет живота у њему, омогућава економску сарадњу организација из ове две земље, негује заједнички идентитет, културно и историјско наслеђе пограничног региона и доприноси његовој еколошкој одрживости и сигурности.

За више информација, молимо посетите веб-сајт програма: www.interreg-ipa-husrb.com.