Izaberite stranicu

Председник Општине Тител уручио грађанима уговоре о добијању средстава за енергетску санацију објеката

Председник Општине Тител мр Драган Божић уручио је данас уговоре грађанима општине Тител који су добили новчана средства на основу Јавног конкурса за суфинансирање мера енергетске санације, породичних кућа, станова које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде на територији општине Тител за 2022. годину.

Председник је поздравио све присутне грађане и истакао да је овај конкурс који финансирају Министарство рударства и енергетике и Општина Тител веома значајан за грађане наше општине, којима ће наведене институције финансирати 50% потребних средстава за замену спољних прозора и врата, постављање термичке изолације зидова, набавку и инсталацију котлова и друге предмете суфинансирања обухваћене конкурсом.
Председник је напоменуо да грађани треба да користе све могућности и конкурсе које објављују министарства и покрајински секретаријати и Општина Тител и истакао да је од аплицираних 65 кандидата комисија за реализацију мера енергетске санације одбацила само једну пријаву, због неиспуњености услова, те позвао грађане да следеће године у већем броју конкуришу за добијање новчаних средстава предвиђених за енергетску санацију кућа и станова.

Након поздравног говора председника уследило је потписивање уговора, а први уговор са председником општине мр Драганом Божићем потписао је Стојанче Милић из Титела.

DSC 0507 min 300x200 1 DSC 0511 min 300x200 1 DSC 0516 min 300x200 1 DSC 0514 min 300x200 1