Izaberite stranicu

Одржана Јавна радионица у оквиру пројекта „Економски аспекти и еколошке импликације уз активни-клинико дијагностички надзор здравственог стања пријемчивих врста у циљу контроле и смањења распорострањености „болести срчаног црва“ код паса у региону Потисја

Јавна радионица у оквиру пројекта „Економски аспекти и еколошке импликације уз активни-клинико дијагностички надзор здравственог стања пријемчивих врста у циљу контроле и смањења распорострањености „болести срчаног црва“ код паса у региону Потисја одржана је данас у Тителу. Организатори проф. др Јелица Еремић Ђорђић, др Иван В. Бошњак и проф. др Дејан Крњаић су присутнима објаснили како долази до заразе паса „срчаним црвом“, како се он преноси на животиње и на људе у неким случајевима, те колико је значајна превенција, односно организовање третмана за сузбијање комараца.
Организатори радионице су похвалили Општину Тител као једну од општина која препознаје овај проблем и бори се против њега, па тако из свог буџета издваја средства за ову намену.
Председник општине Тител мр Драган Божић је поздравио госте, захвалио им се на организацији ове радионице, похвалио њихово досадашње истраживање и истакао да ће локална самоуправа наставити са новчаним издвајањима за сузбијање комараца, као главних преносилаца ове болести од које оболевају кућни љубимци наших суграђана. Не треба заборавити да су комарци преносиоци и других обољења, попут вируса Западног нила, те је њихово сузбијање предуслов за очување доброг здравља наших грађана, а самим тим и њихових кућних љубимаца.
 DSC 1908 min
DSC 1889 min
DSC 1911 min
DSC 1919 min
DSC 1927 min