Izaberite stranicu

Јавни позив родитељима за доделу дечијих ауто-седишта која донирају Општина Тител и Агенција за безбедност саобраћаја

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима опшине Тител и Агенција за безбедност саобраћаја ће донирати 40 ауто седишта, свим заинтересованим родитељима који испуњавају основне услове и који буду присуствовали  обавезној обуци.

Позивају се сви родитељи деце који имају пребивалиште на територији Општине Тител и имају потребу да бесплатно добију ауто-седиша намењена за децу старију од 1 године и намењена су  за узраст  9-36 kg тј. ауто-седишта која спадају у групу 1,2,3, да поднесу пријаву до 31.03.2023. године.

Седишта ће се додељивати без обавезе враћања након коришћења. Приликом предаје ауто-седишта родитељи ће бити у обавези да одслушају предавање у вези са правилном употребом ауто-седишта које ће организовати Агенција за безбедност саобраћаја и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на територији опшине Тител. Подела ауто седишта и обука ће бити реализована у току априла 2023. године.

Зависно од поднетих пријава приоритет у додели ауто-седишта ће имати самохрани родитељи, родитељи са троје и више деце и родитељи чија су појединачна примања испод 50.000,00 динара.

Потребна документација:

  1. Фотокопија личне карте (или очитана Л.К.) једног од родитеља
  2. Фотокопија извода из Матичне књиге рођених детета
  3. Фотокопија саобраћајне дозволе (за родитеље који нису власници возила неопходна је и сагласност власника возила о коришћењу)
  4. Потврда о висини примања за родитеље или потврда о незапослености

Заинтересовани родитељи могу да поднесу образац пријаве из прилога, лично у згради општине Тител, канцеларија број 6, или путем мејла: stefanstevic@opstinatitel.rs

Пријаву за добијање ауто-седишта можете преузети овде.
Комплетан текст јавног позива можете прочитати овде.

Контакт телефон: 021/2960-186.