Izaberite stranicu

Допринесите прописном и безбедном збрињавању амбалажног отпада од средстава за заштиту биља

Одељења за привреду, локално економски развој и стамбено комуналне послове, Одељење за инспекцијске послове и УЗП „Тителски брег“ Тител у сарадњи са Удружењем произвођача за заштиту биља у Србији SECPA организује сакупљање амбалажног отпада од средстава за заштиту биља.

Циљ акције је подизањe свести пољопривредника о значају адекватног збрињавања амбалаже од средстава за заштиту биља (опасног отпада) који не би требао да заврши у сеоским атарима, на њивама, дивљим депонијама, као и спречавању његовог затрпавања и спаљивања.

Као и протеклих година УЗП „Тителски брег“ Тител и ове године је у оквиру својих активности заштите Специјаног резевата природе “Тителски брег” поставила жичане контејнере на улазе у Резерват ради адекватног одлагања амбалажног отпада за пољопривредне произвођаче.

До четвртка 19.07.2023. године позивамо пољопривредне произвођаче да се јаве на доле наведене бројеве како би организовали преузимање амбалажног отпада од пестицида.

Такође, позивамо пољопривредне произвођаче којима је потребна потврда о предатом амбалажном отпаду (количина предате амбалаже) као један од услова при аплицирању за средства код IPARD програма да нас обавесте.

Све додатне информације можете добити на следеће бројеве телефона 021/2960-186 лок.33 Маја Митић и 064/8224242 Ивана Милинов.

Учинимо заједно да слике амбалаже од средстава за заштиту биља у каналима, атарима и поред путева буду прошлост.

IMG 7020ee5d1b6ec8f1fc54a8d300b9c6c2 V

Фото: УЗП „Тителски брег“