Izaberite stranicu

Дечија недеља 2023 „ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ“

IMG 4753019a3c45b69301e56424ce3753c5 V

Дечија недеља посвећена је унапређењу подстицајног, здравог и безбедног окружења у којем деца могу развијати све своје потенцијале. Ови циљеви се остварују непрестаним залагањем за заштиту, унапређење и промоцију дечијих права у нашем друштву. Ове године посебна важност посвећује се развоју емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и даљој изградњи сигурног друштвеног окружења које подржава вредност толеранције. Стога ће ове године, Дечија недеља бити обележена под слоганом „ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ“.

Као и претходних година и ове године општина Тител ће обрадовати децу разноврсним програмом. За децу предшколске установе као и нижих разреда основних школа општина Тител и ПУ „Плави чуперак“ Тител обрадоваће малишане дечијом представом под називом “Капетан и морско чудо“ новосадског позоришта “Позориште из кофера“ које ће се одржати у свим општинским местима.

За децу виших разреда општина Тител поклониће пакет спортских реквизита, док ће малишани ПУ „Плави чуперак“ Тител организовати спортске дане.

Током трајања дечије недеље деца ће обићи Установу за заштиту природе „Тителски брег“ Тител и Народну библиотеку „Стојан Трумић“ Тител.