Izaberite stranicu

Активности Удружења „Пријатељи Титела“ до краја 2022. године

До краја 2022. године, Удружење за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела реализовало је бројне активности.

Завршена је реализација услуга помоћ у кући за оболеле од церебралне и дечије парализе и помоћ у кући за стара лица из Титела, Лока, Вилова и Мошорина од стране Друштва за церебралну и дечију парализу општине Ивањица, док ће услуга лични пратилац детета трајати до фебруара месеца текуће године. Уз подршку и сарадњу Друштва за церебралну и дечију парализу Општине Ивањица и њихове председнице Светлане Главинић, млађи и старији чланови Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ добили су неопходне социјалне услуге лични пратилац детета за четворо деце и помоћ у кући за 28 корисника од стране четири геронтодомаћице, које су знатно олакшале њихове потребе и свакодневни живот особа са инвалидитетом.

Током децембра месеца, Удружење за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ обележило је Међународни дан особа са инвалидитетом и одржало Годишњу и Изборну скупштину.

Реализоване су одобрене активности од стране Савеза за церебралну и дечију парализу Војводине са приоритетом додатне подршке деци око третмана логопеда и дефектолога.

Најмлађим члановима Удружења уручени су новогодишњи поклони и пакети добијени од стране АДРЕ и локалне самоуправе.

Представници Удружења предали су већу количину чепова организацији Чеп за хендикеп са молбом за добијање 1 колица.