Izaberite stranicu

Национално такмичење ученичких компанија

СТШ „Милева Марић“ из Титела пласирала се на национално такмичење ученичких компанија, које је одржано у Београду од 22. до 24. маја 2022. године.

IMG 20220523 133212 1 Small 300x225 1

Средњу школу из Титела представљала је компанија, коју су осмислили Бојан Ђурић, Јована Зелић и Милица Влачић, ученици трећег разреда економске школе и Давид Вика и Јован Николић, ученици другог разреда економске школе, у пратњи наставнице Марије Максимовић која је била њихов ментор током припреме за такмичење.

Организатори такмичења приредили су ученицима задатак да направе кратак видео путем кога ће представити свој тим, а затим су организовали ученицима обилазак познате компаније Нордеус. Приликом посете Нордеуса ученици су обишли њихов пословни простор, као и одељење за одмор запослених, а потом су имали прилику да слушају мотивационо предавање власника Нордеуса.

Другог дана такмичења, ученици су излагали свој производ и бизнис идеју на сајму у Беошопинг центру на Новом Београду. Задатак ученика био је да уреде свој штанд, креирају промотивне материјале, а затим да промовишу свој производ свим посетиоцима штанда. Сајам је затворен у 17 часова, а по доласку у хотел Путник Ин ученици су представљали своје презентације у конференцијској сали хотела.

Трећег дана такмичења ученици су имали прилику да представе своју бизнис идеју путем презентације публици у хотелу Југославија. У публици су били ученици из других делова Србије, као и њихови наставници, а стручни жири је оценио бизнис идеју ученика као и њихову презентацију.

Ораганизатор такмичења била је Организација Достигнућа младих која се бави предузетничким образовањем у Србији већ 15 година, а такмичење су подржали Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Oracle, Usaid и Menpower group.