Е-Twinning пројекти СТШ „Милева Марић“ у празничном духу

Е-Twinning пројекти СТШ „Милева Марић“ у празничном духу

Школски еТwinning пројекти који се реализују у средњој школи у Тителу „Deutsch in 2 geht weiter “ и „Drei Länder- Eine Reise zu unseren Traditionen“ на својски начин обележили су новогодишње и божићне празнике.

Ученици одељења Т2, учесници пројекта „Deutsch in 2 geht weiter“ правили су и разменили божићне и новогодишње честитке са ученицима средње школе из Прерова, из Чешке. Уз празничне жеље, урадили су и свој задатак-исписали су по три научене нове речи на немачком, које су биле везане за тему Нова година и Божић.

Ученици одељења Т4, учесници пројекта „Drei Länder- Eine Reise zu unseren Traditionen“ послали су пројектним партнерима пакете у Грчку, у село Арниса, и у Турску, у град Кајзери, ученицима тамошњих гимназија. Пакети су садржали домаће слаткише и новогодишње честитке.

Поклон пакет из Грчке отворен је 15. јануара, садржао је традиционалне грчке слаткише: бомбоне, чоколаде и чоколадице, сланише, домаће колаче (гурабије и нешто налик на медењаке), домаћу грчку тестенину тарану (Тrahanas), честитку, црквени календарчић и мали ликер од шумског воћа. Ученици су дегустирали и уживали у сваком производу (све сем ликера). Направљен је снимак који ће бити окачен на Тwinspace.

Последње вести

Честитка председника општине Тител поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника

Коначне ранг листе за доделу стипендија студентима са територије општине Тител за школску 2020/2021 годину

2019-10-19T12:38:48+01:00
Go to Top