Грaдoнaчeлник Бeрзeнбрикa, Хoрст Бajeр, посетио општину Тител

Грaдoнaчeлник Бeрзeнбрикa, Хoрст Бajeр, посетио општину Тител

У понедељак, 26. новембра 2018. године, општину Тител посетио је грaдoнaчeлник Бeрзeнбрикa, Хoрст Бajeр.
Грaдoнaчeлника Бeрзeнбрикa, у кабинету, примио је председник општине Тител, мр Драган Божић, заједно са својим сарадницима. Пријему су, поред грaдoнaчeлника Бeрзeнбрикa, присуствовали и представник града Бeрзeнбрик, Жељко Драгић и начелник Јужнобачког управног округа, Милан Новаковић.
Одушевљен природом општине Тител, градоначелник Берзенбрика, Хорст Бајер, истакао је да је уз велике градове важно упознати и оне мање, јер се само тако може видети како функционише једна држава. Већ за наредну годину господин Хорст Бајер најавио је сарадњу у размени ђака и њиховом усавршавању у области екологије. Такође, обећао је и лобирање код немачких инвеститора и трговинских ланаца.
-Општина Тител има шта да понуди и у области пољопривреде, привреде, туризма. За Немачку можемо бити посебно занимљиви због реке Тисе, која је сада међународни пловни пут, због близине Дунава, затим реке Бегеј и потрудићемо се да о свему томе обавестимо госте па да већ наредне године, када очекујемо долазак привредника из те покрајине, можда и конкретније разговарамо о неким улагањима, изнео је председник општине Тител, мр Драган Божић.

Последње вести

Честитка председника општине Тител поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника

Коначне ранг листе за доделу стипендија студентима са територије општине Тител за школску 2020/2021 годину

2019-10-03T12:18:34+01:00
Go to Top