Izaberite stranicu

У Тителу одржана централна манифестација поводом обележавања Недеље солидарности са особама са церебралном и дечијом парализом

Протекле недеље у Тителу обележен је Светски дан церебралне парализе и одржана је Централна манифестација поводом обележавања Недеље  солидарности са особама са церебралном и дечијом парализом, од стране организатора Савеза зa цeрeбрaлну и дeчиjу пaрaлизу Србиje и домаћина Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – Сектора за заштиту особа са инвалидитетом.

Улична манифестација поводом Светског дана церебралне парализе одржана је у среду, 6. октобра у Тителу. На тај начин су особе са инвалидитетом биле видљиве и препознате у широј друштвеној заједници, као вид превазилажења различитости.

Након уличне манифестације, у Хотелу „Тиса“, настављено је дружење и размена искустава о свакодневним проблемима који прате ову рањиву популацију становништва. Присутне су мелодијама по жељи забављали Бане и Пеђа.

IMG ae33e79cda288fcb6df489952776b8b6 V Small

Централна манифестација поводом обележавања Недеље солидарности са особама са церебралном и дечијом парализом, одржана је 7. октобра 2021. године у Тителу, под мотом „Милиони разлога”, у присуству око 80 учесника.

Пре почетка манифестације госте су у војвођанској ношњи са погачом дочекали представници АКУД-а „Јован Поповић“ из Титела, а програм је почео извођењем сплета игара најмлађих чланова фолклора.

Манифестацију је отворио и присутне поздравио председник Савеза зa цeрeбрaлну и дeчиjу пaрaлизу Србиje, Славиша Шушањ, а скупу су се обратиле и Јулијана Станисављевић и Слађана Чабрић, представнице Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Соња Пејакић, начелница Општинске управе општине Тител и Надежда Влашки, председница Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела.

IMG a71f17f919659ec502e81b97dbfd7333 V Small

Одржана је трибина на тему ,,Лиценциране услуге социјалне заштите као подршка инклузивном образовању“ коју су припремиле Јелена Ћурувија и Владислава Дукић, а потом су представници БДА презентовали рехабилитационе терапије за особе са инвалидитетом.

Потом је уследила дискусија на поменуте теме са предлозима решења за превазилажење проблема са којима се сусрећу особе са инвалидитетом.

Након дискусије, уследила је Пауерпојнт презентација о знаменитостима Титела, као и Специјалног резервата природе „Тителски брег“, од стране представнице Установе за заштиту природе „Тителски брег“, Александре Николић.

Представници Удружења „Пријатељи Титела“ из Титела захвалили су се општини Тител на подршци, особљу Хотела „Тиса“ које је допринело да поменута манифестација изгледа величанствено, као и волонтерима Јоци и Здравку на техничкој подршци особама у колицима.