Izaberite stranicu

У Тителу обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

У петак, 3. децембра 2021. године, у Свечаној сали Скупштине општине у Тителу, у организацији Удружења за церебралну и дечију парализу ,,Пријатељи Титела“ из Титела заједно са сарадничким удружењем СССУ ОСИ ,,Пријатељи Шајкашке“, свечано је обележен Међународни дан особа са инвалидитетом.

Међународни дан особа са инвалидитетом обележен је уз подршку локалне самоуправе.

На скупу, уз пригодно послужење представника Удружења ,,Пријатељи Титела“ и СССУ ОСИ ,,Пријатељи Шајкашке“, чланови сарадничких удружења размењивали су искуства и потребе које их прате у свакодневном животу.

IMG 2c1c11426ff654306b8cc5fc40cc8fe5 V Small IMG fc916a5b738409f7a43d245def2a4dea V Small 1

Заједнички циљ оба поменута удружења јесте разумевање питања инвалидности и мобилизације подршке достојанству, правима и благостању особа са инвалидитетом. -На овај начин настојимо повећати свест о предностима друштвене заједнице која може добити много из интеграције са ОСИ у свим аспектима политичког, социјалног и културног живота. Са овог скупа шаљемо поруку да тежимо да будемо препознатљивији и видљивији у нашој друштвеној заједници како би лакше дошли до остваривања својих права по питању пружања социјалних услуга-ЛПД, помоћ у кући, додатна подршка третмана логопеда и дефектолога и инклузивног образовања. Тако би у потпуности учествовали у животу и развоју свог друштва, уживали у условима живота као и други грађани и на тај начин ублажили и превазишли различитост, истакли су представници Удржења ,,Пријатељи Титела“ и сарадничког удружења СССУ ОСИ ,,Пријатељи Шајкашке“.

Након свечаног дела, одржане су годишње скупштине удружења на којима су сумирани резултати из претходне године и предложене смернице за реализацију активности у 2022. години, као и даља сарадња оба поменута удружења чији су чланови особе са инвалидитетом и са сметњама у развоју.