Izaberite stranicu

У Вилову одржано Лигашко такмичење парастреличара Србије „Outdoor”

 

У Вилову одржано Лигашко такмичење парастреличара Србије „Outdoor”

 

У недељу, 23. маја 2021. године, на фудбалском игралишту у Вилову, одржано је Лигашко такмичење парастреличара Србије „Outdoor”, у организацији СССУ ОСИ „Пријатељи Шајкашке“ из Титела.

DSCN9084 Small

Такмичење је одржано уз подршку Спортског савеза општине Тител и донатора из Вилова и Мошорина, а уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Лигашко такмичење парастреличара отворио је и присутне поздравио председник спортског удружења Паво Мајданџић из Вилова. Минутом ћутања одата је почаст једном од оснивача Парастреличарског Савеза Србије Радовану Николићу који је изненада преминуо у мају текуће године.

На такмичењу су учествовале екипе из Смедерева, Крагујевца, Суботице, Панчева и домаће екипе, у дисциплинама „Recurve“ закривљени лук и „Compound“ сложени лук на 70м ,60м, 50м, 30м, 18м и 10м, у стојећем и седећем положају у зависности од инвалидитета такмичара. Судија је био Илић Благоја.

Доминирали су такмичари: Саша Бабић и Милош Ракић на 70м, Ивица Шпехар и Весна Живановић на 60м, Веселин Узелац и Миодраг Грба на 50м, Паво Мајданџић и Раде Цуцић на 30м, те Аникија Премовић и Ивана Петровић на 30м као пријатељи турнира.

IMG 2dc823a7147a4adccdc5968ba2bbd4f1 V Small

Домаћинима Паву Мајданџићу, Радету Цуцићу, Марији Ћурчић и пионирима браћи Миљевић, Дејану и Александру, припала су прва места и златне медаље у својим категоријама на 30м, 18м и 10м, док је пријатељ турнира Милан Миљевић освојио друго место и сребрну медаљу.

По завршетку турнира председник спортског удружења Паво Мајданџић учесницима је поделио пехаре, медаље, дипломе и захвалнице.

IMG 2afe24d6a5fccf49a4a5d2a733aecb70 V Small

Након доделе награда, настављено је дружење уз послужење и освежење које су припремили домаћини уз помоћ донатора и несебичан рад волонтера.

Организатори се захваљују свима који су омогућили да се турнир одржи, а посебно домаћици Љубици Дурковић и њеним пријатељицама, асистентима такмичара, волонтерима из Вилова и Мошорина, члановима породица домаћих такмичара и члановима сарадничког удружења ,,Пријатељи Титела“ – секцији ОСИ за спортске и рекреативне активности.