Izaberite stranicu

Свечано обележавање Дана општине Тител

Дан општине Тител обележен је данас, на Митровдан, 8. новембра 2021. године свечаном седницом у сали Скупштине општине Тител. Седници су присустовали одборници, грађани награђени Новембарском наградом и представници јавних установа са територије општине. Присутни су прво саслушали химну Републике Србије „Боже правде“ у изведби хора СТШ „Милева Марић“, затим су ученици ове школе рецитовали неколико прикладних, родољубивих песама, да би после тога уследио говор председника Скупштине Општине Тител Драгише Тривуновића.

Председник општине Тител мр Драган Божић је поздравио све присутне и свој говор посветио одавању поште историјским подвизима наших предака, становника општине Тител, али и коментарисању тренутног и будућег развоја општине наводећи како пројекте који су реализовани, тако и бројне инвестиције које ће бити реализоване у блиској будућности. Председник је након тога истакнутим грађанима уручио Новембарске награде, плакете и дипломе.

 

Добитник плакете за 2021. годину је Миливој Миливојевић, адвокат из Шајкаша, награђен за постигнуте успешне резултате на домаћим и међународним такмичењима у кувању рибље чорбе и представљању општине Тител.

Миливојевић, који је по занимању адвокат је од 2008. године више освајао пута прво место на такмичењу „Златни котлић“ у општини Жабаљ. Нашу општину представљао је у Турији, Србобрану, Панчеву, Зрењанину, Бачком Градишту и другим местима широм Војводине. Ове године је  освојио 3. место на међународном такмичењу у Београду док је 2018. године на истом такмичењу  био најуспешнији.  Захваљујући њему, објављивани су многи текстови у писаним и електронским медијима да се најбоља рибља чорба кува и једе у нашој општини.

 

Добитници дипломе за 2021. годину су:

1. Анка Лозанов из Титела, за 20 година непрекидног рада на неговању и чувању традиције у изради ручних радова. Анка је до сада имала две самосталне изложбе ручних радова у оквиру Великогоспојинских свечаности у Тителу. Добитница је многобројних награда за ручне радове које је излагала на изложбама у земљи и иностранству, а неке од њих су :

  • Повеља за допринос и одрживост традиционалних културних вредности и освојено друго место за најлепши рад под организацијом општине Пантелеј – Ниш
  • Прва награда за најлепши свадбени пешкир и Друга награда за најлепши пешкир за крштење на Петој манифестацији такмичења у везу одржаном у Инђији.
  • Четири златне медаље за најлепши ручни рад на Видовданском сабору
  • Дугогодишњи је члан АКУД-а „Јован Поповић“ у Тителу, председница Актива жена и организатор осмомартовске изложбе ручних радова „Стварале су и стварају наше вредне руке“ и „Покажи да ти и ја покажем“.

2. Миленко Тесла из Шајкаша, за допринос у раду Удружења пензионера „Треће доба“ Шајкаш

Као председник Удружења пензионера „Треће доба“ Шајкаш, својим залагањем и трудом, организовао је летовања, излете и лечење у бањама нашим најстаријим суграђанима. Удружење пензионера „Треће доба“ учествовало је у акцији пошумљавања Тителског брега и на тај начин допринело чистијој и здравијој животној средини наше општине.

3. Зоран Ђурић из Титела, за 107 добровољних давања крви

Овим признањем Општина Тител Зорану одаје захвалност за хуманост и подстицај за даље развијање добровољног давања крви у нашој општини.

Поред ових признања, председник Општине Тител мр Драган Божић и председник Спортског савеза општине Тител Станко Костић је уручио дипломе спортистима са територије наше општине и то:

  • Зорици Рошул диплому за спортисту 2021. године у категорији школски спорт – девојчице
  • Радету Цуцићу диплому за спортисту 2021. године у категорији школски спорт – дечаци
  • Душану Ђурићу диплому за спортисту 2021. године у категорији сениори
  • Сави Бањцу диплому за спортисту 2021. године у категорији најуспешнији тренер
  • Свети Трнинићу диплому за спортисту 2021. године у категорији спортски радник године

Сви награђени грађани су од локалне самоуправе поред диплома и плакета добили и новчану награду у износу од 20.000 динара.

DSC 0222 min

DSC 0225 min

DSC 0226 min

DSC 0248 min

DSC 0279 min

DSC 0285 min

DSC 0276 min

DSC 0295 min

DSC 0290 min

DSC 0230 min 1

DSC 0259 min

DSC 0264 min

DSC 0266 min

DSC 0272 min