Izaberite stranicu

Рок за прелазак на нови модел фискализације 30. април 2022. године

Обавештавамо грађане општине Тител да је рок за прелазак на нови модел фискализације 30. април 2022. године, а како је истакао Министар финансија Синиша Мали, неће бити никаквог померања рокова.

Увођење новог модела фискализације један је од најважнијих пројеката које Министарство финансија тренутно реализује, с обзиром на то да је реч о великој и важној структурној реформи која ће донети бројне бенефите целом друштву и држави, привреди и грађанима. Веома је важно да сви привредници са територије општине Тител што пре уђу у ту реформу и тако омогуће даљи развој наше општине.

Пријављивање за субвенције за увођење новог модела фискализације за све који се нису пријавили у првом року одвијаће се на исти начин као и претходног пута, на порталу Пореске управе.

За остваривање субвенција, обвезници фискализације могу да се пријаве само једном, а накнадно мењање пријава неће бити могуће.

Обвезницима се уплаћује по 100 евра у динарској противвредности по сваком продајном месту и по сваком уређају још по 100 евра у динарској противвредности, а за привреднике који нису у систему ПДВ, тај износ се увећава за 20 одсто.

Пријављивање се може обавити на порталу Пореске управе еПорези и да би се привредници пријавили за субвенције потребно је да, уколико то нису урадили, путем портала Пореске управе еПорези пријаве податке о локацијама продајних објеката.

Порески обвезници могу да се пријаве за субвенције државе након пријаве локација.

Позивамо све обвезнике фискализације који још увек нису поднели пријаву да то што пре ураде и пређу на нови модел фискализације који подразумева употребу нових хардверских и софтверских решења.