Izaberite stranicu

Посета покрајинске посланице Јелене Јовановић и ВД директорке Канцеларије за инклузију Рома АПВ Љиљане Михајловић

Председник општине Тител мр Драган Божић састао се јуче са посланицом у Скупштини АП Војводине Јеленом Јовановић и ВД директорке Канцеларије за инклузију Рома АПВ Љиљаном Михајловић и у разговору са гошћама дефинисао тренутно стање и потребе припадника ромске националне мањине у општини Тител. Према речима председника, повод за ову посету је запошљавање координатора за ромска питања у Општини Тител.

– Запошљавањем координатора за ромска питања створиле су се могућности да се системски приступи решавању свих проблема наших суграђана Рома, и то на једној научној, целовитој основи. Са гошћама из покрајинске скупштине и Канцеларије за инклузију Рома АПВ договорили смо неколико ствари које ћемо реализовати уз подршку покрајинских структура, али и наших институција у Општини Тител. Прво ћемо направити скрининг проблема ромске популације, затим дугорочан план и листу приоритета, да бисмо веома брзо кренули у решавање истих. Причали смо о многим плановима и идејама, али акценат је стављен на образовање, јер морамо имати што више Рома који се школују у средњим школама и на факултетима – истакао је председник Божић.

Покрајинска посланица Јелена Јовановић и ВД директорке Канцеларије за инкулизу Рома АПВ Љиљана Михајловић изразиле су задовољство што је по први пут у Кабинет председника општине запослена Ромкиња која има вишу школу и истакле да је поред запошљавања Рома, главни приоритет њихово образовање. Гошће су похвалиле спремност општине Тител да запосли припадницу ромске националне мањине, чиме је ова општина наставила политику пружања једнаких шанси у војвођанским општинама.

 

DSC 0842 min

DSC 0844 min

DSC 0843 min

DSC 0850 min