Izaberite stranicu

Покрајински секретар за спорт и омладину обишао спортски терен у Мошорину

 

Покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, обишао је комплетно обновљен и опремљен мултифункционални спортски терен у ОШ „Исидора Секулић“ у Мошорину, који су са 4,8 милиона динара заједнички финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Општина Тител.

-У протекле четири године Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао је са око 14 милиона динара пројекте изградње и санације спортске инфраструктуре у општини Тител. Поред овог терена у Мошорину, заједнички смо отворили рукометни терен у Тителу, а помогли смо и санацију и изградњу трибина на терену „Борца“ у Шајкашу, истакао је покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез.

Такође, покрајински секретар је навео да је приликом обиласка школе у Мошорину пре неколико месеци утврђено да ученици немају адекватне услове за наставу физичког.

IMG fab218d7c3d0c9dae435881e19517d85 V Small

-Заједнички са општинским руководством дошли смо на идеју да осавременимо ово школско двориште мултифункционалном спортском подлогом, казао је г. Батез и додао да су Мошоринци и деца из околних места добили феноменалан терен за квалитетну наставу физичког и бављење спортом.

Батез је нагласио да постоји могућност да се направи балон-хала и тиме комплетира школска спортска инфраструктура у поменутом месту.

Како је истакнуто, Општина Тител је партнерски учествовала у реализацији свих пројеката спортске инфраструктуре.

Председник општине Тител, мр Драган Божић, изнео је да је овај терен веома значајан за општину, која не би самостално могла да финансира такав пројекат.

-Без оваквих спортских терена и хала нећемо успети да задржимо младе на селу и зато су овакви пројекти значајни за свако место, истакао је г. Божић и додао да је Мошорин добио веома практичан терен за све спортове. Он је рекао да би балон-хала решила проблем наставе физичког током зиме, а користила би и спортским талентима по којима је овај крај познат, а који су га често напуштали јер нису имали услове за тренирање.