Izaberite stranicu

Одржано покрајинско такмичење особа са инвалидитетом у справљању старих традиционалних војвођанских јела ,,Тестенијада и ваљушци“

У недељу, 26. септембра 2021. године, у пословним просторијама Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела, у организацији Савеза за церебралну и дечију парализу Војводине „Сунцокрет“, одржано је 10. по реду покрајинско такмичење особа са инвалидитетом у справљању старих традиционалних војвођанских јела под називом ,,Тестенијада и ваљушци“.

IMG 58490f64012967082f414a51f3180286 V Small IMG b9f3fa522ddb3a6a4a25c1ca2231a6f7 V Small

Покрајинско такмичење је одржано уз подршку домаћина – Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела, као и Општине Тител и донатора.

Председница Удружења „Пријатељи Титела“, Надежда Влашки, секретар Удружења, Ђорђе Очај и члан Шандор Немеш, дочекивали су и поздрављали госте, уз пригодно послужење старих војвођанских специјалитета од теста донатора Пекаре Стојшић и Пекаре Даф, као и освежење.

Гости покрајинског такмичења, између осталих, били су: председник Удружења параплегичара и квадриплегичара „Тиса“ из Титела, Ристо Ђуричић, спортиста Зоран Јузбашић из Београда, представници удружења ЦДП „Ласта“ из Куле, као и представници медија.

Све присутне поздравиле су Јулијана Станисављевић из Сектора за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ружица Горуновић, председница Савеза за церебралну и дечију парализу Војводине „Сунцокрет“ и Надежда Влашки, председница Удружења „Пријатељи Титела“, која је најавила почетак такмичења.

IMG 386267f265639d61bd3dcfb26b10cd34 V Small

У такмичарском делу учествовала су удружења са територије Војводине, као екипе чланице Савеза, и то: ЦДП СБО из Зрењанина, „Сунце“ из Новог Сада, УГ из Кикинде уз подршку представника ЦДП из Сремске Митровице, ЦДП из Апатина, УГ „Вера, Љубав, Нада“ из Новог Сада, сарадничко удружење ,,Алтруист“ из Жабља, као и домаћини који нису учествовали у оцењивању стручног жирија.

Стручни жири чиниле су: Марија Пап, Љубица Дурковић и Јасмина Угодин – Цица.

Прво место на Покрајинском такмичењу освојила је екипа „Сунце“ из Новог Сада, друго место припало је екипи ЦДП СБО из Зрењанина, док је треће место заузела екипа УГ из Кикинде.

Slide1 Small

Пехаре, дипломе и захвалнице уручиле су председница Сaвeза зa цeрeбрaлну и дeчиjу пaрaлизу Вojвoдинe, Ружица Гаруновић и председница Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела, Надежда Влашки. Том приликом, госпођа Ружица је истакла да су сви учесници победници покушавајући да савладају кулинарске вештине.

Велики допринос око припреме, али и током такмичења, дали су волонтери и чланови Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела и то: Паја, Љубица, Звонко, Нада, Јелена, Бранислава, Светлана, Боле, Раде, Драгана и Маја, док су се за добро расположење гостију, уз свирку и песму, побринули Бане и Пеђа.

Представници Удружења „Пријатељи Титела“ захвалили су се Општини Тител на подршци, пошто је препознала ентузијазам ове рањиве популације да буду видљиви, да превазиђу различитости у друштву и да покажу своја интересовања и умећа у склопу појединачних могућности. Такође, захвалили су се и донаторима: Пекари „Сложна браћа“, ББ трејд-ПерСу, „Ћирић Агро МЂЖ“ Тител, као и СЗТР ,,Здравковић“ Тител, СТР Матијашевић и породици Родић из Титела.