Izaberite stranicu

Јавни позив – регресирање превоза студената у међуградском саобраћају

[fusion_builder_container hundred_percent=“no“ hundred_percent_height=“no“ hundred_percent_height_scroll=“no“ hundred_percent_height_center_content=“yes“ equal_height_columns=“no“ menu_anchor=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ status=“published“ publish_date=““ class=““ id=““ background_color=““ background_image=““ background_position=“center center“ background_repeat=“no-repeat“ fade=“no“ background_parallax=“none“ enable_mobile=“no“ parallax_speed=“0.3″ video_mp4=““ video_webm=““ video_ogv=““ video_url=““ video_aspect_ratio=“16:9″ video_loop=“yes“ video_mute=“yes“ video_preview_image=““ border_size=““ border_color=““ border_style=“solid“ margin_top=““ margin_bottom=““ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=““ padding_left=““][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=“1_1″ layout=“1_1″ spacing=““ center_content=“no“ link=““ target=“_self“ min_height=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ background_color=““ background_image=““ background_image_id=““ background_position=“left top“ background_repeat=“no-repeat“ hover_type=“none“ border_size=“0″ border_color=““ border_style=“solid“ border_position=“all“ border_radius=““ box_shadow=“no“ dimension_box_shadow=““ box_shadow_blur=“0″ box_shadow_spread=“0″ box_shadow_color=““ box_shadow_style=““ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=““ padding_left=““ margin_top=““ margin_bottom=““ animation_type=““ animation_direction=“left“ animation_speed=“0.3″ animation_offset=““ last=“no“][fusion_text columns=““ column_min_width=““ column_spacing=““ rule_style=“default“ rule_size=““ rule_color=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““]

На основу члана 12. Одлуке о регресирању трошкова превоза ученика и студената („Службени лист општине Тител“ број 11/2013) и Уговора о регресирању превоза студената из буџета АП Војводине за 2016. годину, број: 114-451-195/2016-03 од 08.04.2016. године, Општинска управа објавила је Јавни позив за регресирање превоза студената у међуградском саобраћају за школску 2016/17 годину.
Право на регресирање трошкова превоза на основу Уговора о регресирању превоза студената из буџета АП Војводине за 2016. годину имају студенти који кумулативно испуњавају следеће услове:
Имају пребивалиште на подручју општине Тител (Уверење о пребивалишту или фотокоп. л.к.),
Свакодневно путују на релацији од места становања до установе високог или вишег образовања (Изјава корисника под материјалном и кривичном одговорношћу да свакодневно путује (у месним канцеларијама или на пријемној канцеларији),
Школују се на терет буџета Републике Србије (Потврда са факултета – фотокопија индекса на којој се види печат да је студент на буџету),
Први пут уписују годину студија (Потврда факултета, фотокопија индекса (прва, друга и страна на којој је уписан последњи семестар),
Нису корисници студентских стипендија од Министарства просвете, Фонда за стипендирање даровитих студената Универзитета у Новом Саду, Извршног већа АП Војводине и др. разних фондација и организација (Оверена изјава).
На основу члана 7. Одлуке о регресирању трошкова превоза ученика и студената („Службени лист општине Тител“ број 11/2013), право на регресирање трошкова превоза има студент под следећим условима:
Да има пребивалиште односно боравиште на територији општине Тител,
Да редовно похађа наставу у акредитованој високошколској установи,
Да није корисник права на смештај у установи у складу са одредбама закона којим се уређује ученички и студентски стандард,
Да не станује као подстанар у месту седишта високошколске установе коју похађа.
На основу члана 8. и 9. Одлуке о регресирању трошкова превоза ученика и студената („Службени лист општине Тител“ број 11/2013), право на регресирање трошкова превоза у висини 100 % трошкова превоза, има студент који испуњава један од следећих услова:
Да има утврђене сметње у развоју, телесну инвалидности или болује од теже болести,
Да нема једног или оба родитеља,
Да је члан породице која је носилац права на новчану социјалну помоћ,
Да је у претходној школској години остварио просек најмање 9,00.
Право на регресирање трошкова превоза у висини 70 % трошкова превоза, има студент који испуњава најмање један од ових услова:
Да је из породице у којој има још двоје или више деце која похађају предшколску, основну или високошколску установу,
Да је припадник ромске етничке групе,
Да је избегло или расељено лице.
Висина превоза регресираних трошкова превоза за студенте који не испуњавају напред наведене услове, утврдиће се на почетку школске године.
Висина регресирања трошкова превоза утврдиће се решењем пре почетка наставе и доставе спискова превозницима. У случају поремећаја у обезбеђивању буџетских средстава или смањења трансфера од других нивоа власти, може се умањити висина регресирања трошкова превоза за кориснике који нису обухваћени члановима 8. и 9. Одлуке о регресирању трошкова превоза ученика и студената („Службени лист општине Тител“ број 11/2013).
Рок за доставу захтева је 28. септембар 2016. године.
Захтев за регресирање трошкова превоза студената у школској 2016/2017. години можете преузети овде.
Изјаву можете преузети овде.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]