Izaberite stranicu

Обавештење о раду Ковид амбуланте Дома здравља Тител

Обавештавамо грађане општине Тител да Ковид амбуланта Дома здравља Тител ради сваког дана, од 7 до 22 ч.

Како би Дом здравља Тител обезбедио што већи број прегледа пацијената с сумњом на Ковид 19, са што мање чекања и уз оптималну обраду, која поред узимања анамнезних података о тегобама, лекарског прегледа и самог тестирања на SARS CoV 2 обухвата и лабораторијску аналазу крви и по потреби РТГ снимак плућа и срца – највећи део пријема и самог рада са пацијентима у Ковид амбуланти спороводи се у периоду од 8 до 14 часова. Прегледи су могући и након 14 часова, само изузетно, према процени лекара, с обзиром на то да због ограничених ресурса у том периоду немамо на располагању лабораторијску и РТГ дијагностику.

Са здравственим радником Ковид амбуланте можете ступити у контакт телефонски, на број 064/8040337, и тако добити основна упутства и савет за лечење.

Молимо грађане да позиве обављају у периоду пре 8 и након 14 часова, с обзиром на то да је особље Ковид амбуланте у периоду од 8 до 14 ч. у изолационом блоку, под заштитном опремом.

Оптимално време за антигенски тест на SARS CoV 2 је између три и пет дана од почетка симптома.

Савет о лечењу, као и преглед по потреби, можете потражити и од изабраног/дежурног лекара ДЗ Тител, у случају хитности или недоступности Ковид амбуланте.

Представници Дома здравља Тител истичу да здравствени радници ангажовани у раду Ковид амбуланте раде под великим притиском, услед великог броја обављених прегледа, обимне администрације након обављених прегледа, телефонских консултација, и због тога остају на послу и након радног времена.

Запослени у Дому здравља моле грађане за разумевање и сарадњу и апелују на поштовање и праћење упутства и савета у лечењу, како би свим грађанима помогли на најбољи могући начин.