Izaberite stranicu

Нове мере Штаба за ванредне ситуације Општине Тител

У складу са Одлуком Владе Републике Србије и препоруком Привредне коморе Србије прописује се временски период рада малопродајних објеката на територији општине Тител.

Рад малопродајних објеката треба организовати тако да се ограничава радно време са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања по принципу:

  • Од понедељка до суботе од 07.00 до 18.00 часова,
  • Недељом од 08.00 до 18.00 часова,
  • Недељом од 04.00 до 07.00 часова искључиво за грађане старије од 65 година.

Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

Трговац може, у складу са наведеном препоруком, да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима.

Такође, број потрошача у малопродајним објектима може бити један потрошач на четири квадратна метра уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености, а у складу са Закључком Владе, број: 53-2581/2020 од 17. марта 2020. године.

У складу са препорукама надлежних епидемиолога и здравствених радника, није потребно да здраве особе носе заштитне маске и хигијенске рукавице, те у надлежности локалне самоуправе није да такве обавезе трговцима прописују.

Налаже се угоститељским објектима на територији Општине Тител, у складу са Одлуком Владе Републике Србије, да затворе своје објекте почев од 21.03.2020. године у 20.00 часова, те да своју делатност могу искључиво да обављају путем доставе.

Забрањују се скупови са више од петоро људи.

Растојање између људи на отвореном простору треба да буде два метра.

Штаб за ванредне ситуације Општине Тител