Izaberite stranicu

Делегација општине Тител посетила волонтере Црвеног крста Тител

 

У среду, 17. јуна 2020. године, делегација општине Тител посетила је волонтере Црвеног крста Тител, у знак захвалности за хумани волонтерски рад током ванредног стања и борбе против корона вируса, као и за деловање у фази опоравка након престанка ванредног стања.

Александар Кутузов, руководилац Oдељења за финансије, буџет, утврђивање и наплату локалних јавних прихода и Радомир Мишљеновић, шеф Кабинета председника општине, поред лепих речи које су упутили младим волонтерима Црвеног крста Тител, уручили су им и пригодне поклоне.

Радомир Мишљеновић је посету и уручење скромних поклона сублимирао у једној реченици да је то мали знак пажње за велика дела, док је Александар Кутузов истакао да ће ти млади људи једнога дана бити поносни на чињеницу да су постали део историје у борби против нечега са чиме се свет до тада није срео.

Slide2 Small

Говорећи похвално о раду волонтера, Марија Олах Калмар, секретар Црвеног крста Тител, додала је у шаљивом тону да није било лако, али да је било часно видети на празним тителским улицама волонтере који су осим духова били једини који су се туда кретали и били нада многим Титељанима. О даљим плановима и раду Црвеног крста, Марија Олах Калмар, истакла је да је у току фаза опоравка у којој се дели помоћ породицама чији су чланови у време корона вируса остали без посла, као и хранитељским породицама, породицама без сталних прихода и породицама из тзв. сиве зоне сиромаштва. Такође, додала је да ће у периоду од 22. до 26. јуна текуће године, четворо деце из сиве зоне, узраста петог и шестог разреда, боравити у одмаралишту Црвеног крста „Багремара“ у Бачкој Паланци.

Такође, треба напоменути да је председник општине Тител, мр Драган Божић, из личних средстава, уручио волонтерима поклон у виду телевизора који ће стајати у просторијама Црвеног крста.