Izaberite stranicu

Апел грађанима општине Тител

Поводом Одлуке о увођењу ванредног стања у Републици Србији, председник Општине Тител мр Драган Божић, заједно са Штабом за ванредне ситуације општине Тител, а у складу са овлашћењима у ванредним ситуацијама, донео је следеће одлуке:
1. Престају са радом сви домови културе, спортски центри, образовне институције (предшколске установе, основне и средње школе).
2. Комунална предузећа на територији општине Тител редовно обављају послове водоснабдевања, чистоће, погребне услуге, а директорима се налаже да обезбеде маске, рукавице и дезинфекциона средства за запослене.
3. Пијаце на територији општине Тител престају са радом.
4. Радно време угоститељских објеката је од 8-20 часова, ресторанима се саветује да свој рад базирају на достави.
5. Налаже се месним заједницама да образују дежурне телефонске линије за помоћ и пружање информација старим и угроженим лицима.
6. Предузећима на територији општине Тител препоручује се да упуте своје запослене на рад од куће ако им опис посла то дозвољава, а уколико то није могуће да се предузму све мере заштите (проветравање просторија, минимални и максимални број људи у просторијама, заштита лица-средства за дезинфекцију, заштитне маске).

Моле се грађани општине Тител, који имају 65 и вишe гoдинa, да строго воде рачуна и не излазе из куће и придржaвajу сe свих упутстaвa Владе Републике Србије зaрaд oчувaњa сoпствeнoг здрaвљa и здрaвљa свojих нajмилиjих, те да се за сваку врсту помоћи (намирнице, лекови, остале потрепштине) обрате месним заједницама у насељеним местима у којима живе, те ће волонтери из истих допремити све што је потребно и пружити логистичку помоћ.

Моле се и други грађани који нису у могућности да самостално обављају горе наведене послове да се јаве на доле наведете бројеве телефона ради пружања потребне помоћи.

Контакт телефони:

Месна заједница Тител, број телефона 065/5711678,
Месна заједница Лок, број телефона 021/2967-035,
Месна заједница Вилово, број телефона 021/2966-135, 2966-021,
Месна заједница Гардиновци, број телефона 021/2968-176,
Месна заједница Шајкаш, број телефона 021/2964-075,
Месна заједница Мошорин, број телефона 021/2969-300.

Штаб за ванредне ситуације општине Тител, број телефона 021/2960-165.

Дом здравља Тител, број телефона 021/2960-124. Моле се грађани који имају симптоме као што су повишена температура, кашаљ, малаксалост, да позову амбуланте у насељеним местима у којима живе или Дом здравља Тител и да самоиницијативно не одлазе у исте.