Izaberite stranicu

Активности Удружења „Пријатељи Титела“ Тител током првих шест месеци текуће године

 

Удружење за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ Тител започело је и реализовало бројне активности током првих шест месеци текуће године.

Настављена је сарадња са ШОСО ,,Милан Петровић“ из Новог Сада за додатну подршку третмана дефектолога и логопеда деци са сметњама у психо-физичком развоју, телесним инвалидитетом и говорно-језичким манама, уз волонтерски рад и употребу сопственог возила члана удружења, Ђоке Панића из Вилова, за превоз деце из околних места са кућне адресе до учионица, коју је обезбедила ОШ „Светозар Милетић“ у Тителу, а уз подршку Општине Тител родитељима за трошкове превоза.

Досадашњи волонтер – студент – логопед Удружења наставила је рад са децом коју школа из Новог Сада није могла да обухвати због великог броја. За време пандемије своје ангажовање је усмерила на индивидуални рад са децом на кућним адресама. Удружење је створило могућност да део наменских средстава усмери на њен рад као вид награде за сав уложени труд.

Удружење је реализовало одобрене активности од стране Савеза за Ц.Д.П. Војводине ,,Сунцокрет“ за фебруар, март и јун месец.

II eduk.DSCN8084 Small

Чланови Удружења, деца и одрасли, радо су се одазвали на радно-окупационе, психолошке, едукативне и спортске радионице које су се одржале са закашњењем због пандемије и прилива средстава током маја и јуна месеца.

Удружење је аплицирало за пројекте код покрајине, министарстава и Националне службе за запошљавање.

У суботу, 11. јула, чланови спортске секције Удружења учествоваће на Отвореном лигашком такмичењу „Outdoor“ у парастреличарству у Вилову, у организацији СССУ ОСИ ,,Пријатељи Шајкашке“ из Титела, а припремају се и за државно првенство парастреличара Србије.