Izaberite stranicu

Активности Удружења „Пријатељи Титела“ Тител током првих пет месеци текуће године

Удружење за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела започело је и реализовало бројне активности током првих пет месеци текуће године.

Настављена је сарадња са ШОСО ,,Милан Петровић“ из Новог Сада за додатну подршку третмана дефектолога деци са сметњама у психо-физичком развоју и телесним инвалидитетом узраста до петог разреда основне школе.

За третмане логопеда за децу са говорно-језичким манама нема слободног стручног кадра, те је Удружење то делимично покрило волонтерским радом сарадника Наташе Зорановић и малим ангажовањем преко Дома здравља – 1 дан у Тителу и 1 дан у Шајкашу. Удружењу је на располагању и учионица коју је обезбедила ОШ „Светозар Милетић“ у Тителу, а постоји подршка и од стране локалне самоуправе родитељима за трошкове превоза.

Такође, настављена је и дугогодишња успешна сарадња са Центром за социјални рад за општине Жабаљ и Тител ,,Солидарност“ и тим поводом удружење је добило донацију у виду фрижидера.

Реализоване су одобрене активности од стране Савеза за Ц.Д.П. Војводине ,,Сунцокрет“ где су се чланови-деца и одрасли веома радо одазвали радно-окупационим, психолошким, едукативним и спортским радионицама.

Одобрен је и потписан пројекат јавних радова код Националне службе за запошљавање у вези са саветодавно-едукативним информацијама ОСИ путем радионица.

Што се тиче планова за наредни период, представници Удружења „Пријатељи Титела“ из Титела учествоваће 20. маја текуће године у раду Годишње скупштине Савеза за Ц.Д.П. Србије, док ће чланови спортске секције, у организацији СССУ ОСИ ,,Пријатељи Шајкашке“, 22. маја, учествовати на Лигашком турниру парастреличара у Вилову.