Aktivnosti Udruženja „Prijatelјi Titela“ tokom septembra i oktobra meseca :: Opstina Titel ::

English Magyar Latinica Ћирилица   

 

 

  

 

 


 


 

lokalna poreska administracija titel

 


 


 


 


 


Naslovna
Aktuelne vesti
Ustanove
Javna preduzeća
Galerija
Kontakt

Ravnica.INFO
Informativni turističko poslovni Internet portal
www.ravnica.info

GALERIJA SLIKA
 
 
 
19. Oct 2018.

Aktivnosti Udruženja „Prijatelјi Titela“ tokom septembra i oktobra meseca

Tokom septembra i oktobra meseca, Udruženje za cerebralnu i dečiju paralizu „Prijatelјi Titela“ iz Titela realizovalo je i započelo brojne aktivnosti.
 
 
Tokom septembra, počela je realizacija dela odobrenog projekta ,,Zajedno je lakše sa prijatelјima“ od strane opštine Titel, kao pilot projekat dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju i telesnim invaliditetom i odrasle osobe sa invaliditetom. Po planu i programu, uz pomoć pedagoga, nastavnika razredne nastave, defektologa i negovatelјa, dodatna podrška u vannastavnim aktivnostima sprovodi se individualno i grupno sa članovima kojima je neophodna.
 
-Dobijena sredstva, u iznosu od 150.000,00 dinara, nisu dovolјna za pomenuti vid socijalnih usluga koje se održavaju u prostorijama udruženja, u prostorijama osnovne škole u Titelu i izdvojenim odelenjima u Loku, Vilovu i Gardinovcima, kao i u prirodi i kućnom okruženju, a koje će trajati do polovine decembra 2018. godine, te se usluge odvijaju sa skraćenim kapacitetom, istakli su predstavnici udruženja.
 
U nedelјu, 30. septembra, predstavnici Udruženja „Prijatelјi Titela“ učestvovali su na dobrotvornoj izložbi povodom održavanja „Šajkaške zimnicijade“, kod saradničkog udruženja ,,Vera Ljubav Nada“ u Šajkašu.
 
U subotu, 6. oktobra, u prostorijama udruženja, održana je promocija projekta „Složno sa prijatelјima“, koji je odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, a u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošlјavanje, kao dodatna podrška i pomoć deci sa smetnjama u razvoju u savladavanju gradiva po IOP-u uklјučujući i sportske i rekreativne aktivnosti kako bi održali postojeće psihofizičke mogućnosti uz pomoć medicinske sestre - vaspitača i pomoćnog trenera za streličarstvo i sport koji je i radioničar. Dodatna podrška negovatelјa starih, bolesnih i lica sa posebnim potrebama mnogo će značiti porodicama u jesenjem i zimskom periodu. Sami članovi su u godinama, žive sami ili sa ostarelim, bolesnim i nemoćnim roditelјima. Realizacija projekta počela je 16. oktobra.
 
Nakon završenog društveno-korisnog rada u trajanju od 30 i 40 sati na poslovima i zadacima iz delokruga udruženja, u saradnji sa zavodom za sankcije i centrom za socijalni rad, uspešno je okončano volontiranje, obuka i polaganje završnog ispita za konobara od strane Zanatsko obrazovnog centra „Adžija“ za jednu mladu osobu iz okruženja koja je savladala prepreke i krenula putem napretka i samostalnosti. Predsednik udruženja joj je, na promociji projekta, svečano uručio sertifikat i diplomu i poželeo uspeh u radu.
 
Povodom „Nedelјe solidarnosti“ za obolele od cerebralne i dečije paralize održana je centralna manifestacija u Nišu. Na manifestaciji je učestvovalo 38 udruženja sa teritorije Republike Srbije, među kojima i predstavnici Udruženja „Prijatelјi Titela“. Udruženja su, između ostalog, postavlјala pitanja u vezi sa rešavanjem poslovnog prostora, kao i u vezi saradnje sa lokalnim upravama. Na pitanja je odgovarala ispred Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, gospođa Barošević.    
 
 
Redovne mesečne aktivnosti u radno-okupacionim i kreativnim radionicama, odobrene od strane Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine „Suncokret“, uspešno se realizuju i radionice su veoma  posećene gde deca i odrasli iskazuju svoje pojedinačne mogućnosti, stiču nova znanja i veštine i edukuju se u psihološkim radionicama, na tribinama i okruglim stolovima uz stručni kadar.
 
Članovi sekcije za sportske i rekreativne aktivnosti O.S.I. pokazuju dobre rezultate u streličarstvu za O.S.I. U ponedelјak, 22. oktobra, u Žablјu, učestvovaće na 5. Specijalnoj olimpijadi, u organizaciji Udruženja roditelјa i hranitelјa dece i omladine sa smetnjama u razvoju „Altruist“. 
 
Streličari se spremaju za ligaško takmičenje koje će se održati početkom novembra u Kragujevcu.
 
 
 
 
 
 

19. Oct 2018.

 

Klikom na link "Dodajte svoj komentar" dobićete formular 
putem kojeg možete napisati svoj komentar.

Dodajte svoj komentar

 


 


 

 


 

 


 


 


 


 


 

Najnovije na sajtu:

Uputstvo za pripremu budžeta opštine Titel za 2019. godinu
Akcije dobrovolјnog davanja krvi u Titelu i Gardinovcima
Crveni krst Titel dobio novu zgradu
Održana Svečana sednica Skupštine opštine Titel
Neradni dan 12. novembar
Javna nabavka u vezi sa rekonstrukcijom natkrivenih prostora za čekanje autobusa
Izdavanje u zakup neizgrađenog građevinskog zemlјišta u polјoprivredne svrhe
Obeležavanje dana Opštine Titel i stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kralјevini
Održano predavanje „Veliki rat u srpskoj književnosti“
Predstavlјena knjiga „Amerikanci - srpski dobrovolјci iz SAD (1914-1918)“

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 

 

         


© Sva prava zadržana - Opština Titel 2006-2016.
Web design&hosting:  Studio RAVNICA NET -
Kontakt: 0603988195