Obaveštenje za izbeglice :: Opstina Titel ::

English Magyar Latinica Ћирилица   

 

 

  

 

 


 


 

lokalna poreska administracija titel

 


 


 


 


 


Naslovna
Aktuelne vesti
Ustanove
Javna preduzeća
Galerija
Kontakt

Ravnica.INFO
Informativni turističko poslovni Internet portal
www.ravnica.info

GALERIJA SLIKA
 
 
 
7. May 2018.

Obaveštenje za izbeglice

Komesarijat za izbeglice i migracije obaveštava da je potpisan sporazum o realizaciji Potprojekta 8 Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.
 
 
Potpisivanjem sporazuma stvoreni su uslovi za raspisivanje centralizovanog javnog poziva za izbor korisnika pomoći u stambenom zbrinjavanju dodelom seoskih domaćinstava sa okućnicom za izbeglice koje imaju boravište/prebivalište na teritoriji opštine Titel.
 
Obaveštenje da će javni poziv biti objavlјen 6. juna 2018. godine i da će trajati do 23. jula 2018. godine objavlјeno je na sajtu Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs u delu – Aktuelno, dana 25. aprila 2018. godine.
 
Javni poziv će se realizovati centralizovano, odnosno prijavlјivanjem zainteresovanih izbeglica direktno Komesarijatu za izbeglice i migracije, a izbor korisnika će sprovesti Komisija za izbor korisnika pomoći u stambenom zbrinjavanju, koju će formirati komesar Komesarijata za izbeglice i migracije.
 
Tokom perioda od objavlјivanja obaveštenja do objavlјivanja javnog poziva izbeglice zainteresovane za stambeno zbrinjavanje dodelom bespovratne pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom imaju mogućnost da pronađu odgovarajuću seosku kuću u skladu sa uslovima navedenim u obaveštenju, koja mora biti upisana u katastru nepokretnosti i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje, a što će zainteresovanim izbeglicama/bivšim izbeglicama omogućiti da budu spremni za prijavlјivanje kada javni poziv bude objavlјen.
 
Pomoć je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica na teritoriji Republike Srbije kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom u maksimalnom iznosu do 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti i dodelu paketa pomoći (građevinski materijal i oprema u cilјu pobolјšanja uslova života) u maksimalnom iznosu do 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, po porodičnom domaćinstvu. 
 
Izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u realizaciji pomoći za rešavanje stambenih potreba u iznosu do 50% od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće sa okućnicom (u maksimalnom iznosu do 4.750 evra, u dinarskoj protivvrednosti). Pomoć se dodelјuje za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koja se nalazi na teritoriji Republike Srbije. 
 
Predmetna seoska kuća sa okućnicom mora biti upisana u katastru nepokretnosti i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje. 
 
Javni poziv traje od 6. juna 2018. godine do 23. jula 2018. godine. 
 
Sve informacije u vezi pomenutog javnog poziva zainteresovana lica mogu dobiti kod poverenika za izbeglice u opštini Titel, Duma Aleksandra, na telefon broj: 021/29-60-186.
 
 
 
 
 

7. May 2018.

 

Klikom na link "Dodajte svoj komentar" dobićete formular 
putem kojeg možete napisati svoj komentar.

Dodajte svoj komentar

 


 


 

 


 

 


 


 


 


 


 

Najnovije na sajtu:

Akcije dobrovolјnog davanja krvi u Mošorinu i Šajkašu
Konačna rang lista za dodelu stipendija studentima sa teritorije opštine Titel
Javno slušanje emisije „Žena u kutiji“ u STŠ „Mileva Marić“ Titel
Sednica Skupštine opštine Titel, u četvrtak, 20. decembra
Oglas o popunjavanju položaja načelnika putem Javnog konkursa u Opštini Titel
Oglas za javnu licitaciju - drugi krug
Direktorica PU „Plavi čuperak“ Titel stekla licencu za rad direktora
U STŠ „Mileva Marić“ organizovano veče filozofije
Oglas - prikuplјanje pismenih ponuda za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine
Zaklјučak o početnim cenama zakupa polјoprivrednog zemlјišta u državnoj svojini

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 

 

         


© Sva prava zadržana - Opština Titel 2006-2016.
Web design&hosting:  Studio RAVNICA NET -
Kontakt: 0603988195