Predstavlјena knjiga aforizama Dragana Kolaka „Perorez“ :: Opstina Titel ::

English Magyar Latinica Ћирилица   

 

 

  

 

 


 


 

lokalna poreska administracija titel

 


 


 


 


 


Naslovna
Aktuelne vesti
Ustanove
Javna preduzeća
Galerija
Kontakt

Ravnica.INFO
Informativni turističko poslovni Internet portal
www.ravnica.info

GALERIJA SLIKA
 
 
3. Jan 2018.

Predstavlјena knjiga aforizama Dragana Kolaka „Perorez“

U četvrtak, 28. decembra 2017. godine, u Skupštinskoj sali opštine Titel, održano je satirično veče „Krici naše mladosti-moć satire u noći nostalgije“.
 
 
Veče je organizovalo Srpsko-rusko društvo iz Titela, a središnji deo programa činilo je predstavlјanje knjige aforizama „Perorez“, čiji je autor Dragan Kolak.
 
Pored autora, u programu su učestvovali Svetozar Saša Ćurčić, Svetozar Ikonov, Stevo Diklić i dvoje odličnih učenika STŠ „Mileva Marić“ iz Titela, Dunja Kuruca i Nikola Plačkić, koji su bili voditelјi programa.
 
 
O definiciji pojma satira, kao i poznanstvu sa autorom i nekim zajedničkim nastupima i uspesima govorio je Stevo Diklić. On je naglasio da je Dragan Kolak svestran čovek, koji je bio uspešan prosvetni radnik i direktor škole, bibliotekar i direktor biblioteke, prevodilac, karikaturista, novinar, književnik, publicista i još mnogo toga o čemu nije bilo moguće opširnije govoriti. I Stevo Diklić je pročitao nekoliko svojih satiričnih stihova kojima žigoše mane društva i pojedinca. 
 
Srpsko-rusko društvo je izdavač knjige „Perorez“, a predsednik Društva, Svetozar Ikonov, podsećajući prisutne na raniji književni opus Dragana Kolaka, govorio je između ostalog i o nastanku knjige, koja je, po njemu, rezultat višegodišnjeg stvaralaštva ovog satiričara.
 
Svetozar Saša Ćurčić kazivao je Disove stihove „Naši dani“ i čitao aforizme iz knjige. Pročitao je recenziju Tomislava Đokića, koji je biranim rečima govorio o autoru i njegovom delu.
 
Dragan Kolak je u kratkom osvrtu naglasio da su mu veliki uzori bili srpski satiričari Vlada Bulatović Vib i Milovan Ilić Minimaks. Sa Vibom se i lično poznavao. Za nastanak knjige i pomoć odao je priznanje predsedniku opštine Titel, mr Draganu Božiću, i pohvalio njegovu sposobnost da prepozna prave vrednosti u kulturi. 
 
Program večeri bio je zanimlјiv i raznolik: ređali su se nostalgična muzika sa gramofona, stihovi Vladislava Petkovića Disa, citati iz knjige i drugih izvora, recitacije... O zanimlјivosti programa najbolјe govori pažnja kojom ga je brojna publika pratila i aplauzi kojima su nagrađivani autor knjige i ostali učesnici.
 

3. Jan 2018.

 

Klikom na link "Dodajte svoj komentar" dobićete formular 
putem kojeg možete napisati svoj komentar.

Dodajte svoj komentar

 


 


 

 


 

 


 


 


 


Najnovije na sajtu:

Javna nabavka usluga „Usluge suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Titel“
Predstavlјanje knjiga Ljubice Arsić
Peti sajam turizma u STŠ „Mileva Marić“ u Titelu
Delegacija Pokrajinske vlade posetila opštinu Titel
Počela 44. „Pesnička štafeta“
Predškolci PU „Plavi čuperak“ iz Titela osvojili prvo mesto i zlatne medalјe
Predstavnici Ambasade Ruske Federacije i Ruskog doma iz Beograda u poseti Titelu
Veče u čast Isidora Bajića
Učenici STŠ „Mileva Marić“ Titel na praksi u Hotelu „Grand“ u Krupnju
Akcije dobrovolјnog davanja krvi u Mošorinu i Šajkašu

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 

 

         


© Sva prava zadržana - Opština Titel 2006-2016.
Web design&hosting:  Studio RAVNICA NET -
Kontakt: 0603988195