Razvojni fond nastavlјa povolјno kreditiranje privrede i polјoprivrede :: Opstina Titel ::

English Magyar Latinica Ћирилица   

 

 

  

 

 


 


 

lokalna poreska administracija titel

 


 


 


Naslovna
Aktuelne vesti
Ustanove
Javna preduzeća
Galerija
Kontakt

Ravnica.INFO
Informativni turističko poslovni Internet portal
www.ravnica.info

GALERIJA SLIKA
 
 
30. Aug 2017.

Razvojni fond nastavlјa povolјno kreditiranje privrede i polјoprivrede

U Razvojnom fondu APV i dalјe je otvoreno 8 kreditnih linija koje su namenjene razvoju privrede, polјoprivrede i lokalnih samouprava. Kamatne stope iznose 1 ili 2% za korisnike kredita koji dolaze sa teritorije opština koje spadaju u treću i četvrtu grupu razvijenosti, dok kamate mogu biti 2 ili 3% za korisnike koji poslovanje obavlјaju u opštinama iz prve i druge kategorije razvijenosti.
 
 
-Za tri kreditne linije namenjene razvoju polјoprivrede vlada veoma veliko interesovanje. Imamo otvorena dva konkursa za dugoročno finansiranje i jedan za kratkoročno, to su konkurs za dugoročne kredite za polјoprivredu, zatim konkurs za dugoročne kredite za kupovinu polјoprivrednog zemlјišta i konkurs za kratkoročne kredite za obrtna sredstva u polјoprivredi, kažu u Razvojnom fondu. 
 
Konkurs za dugoročne kredite za polјoprivredu namenjen je nabavci polјoprivredne mehanizacije, nabavci opreme za polјoprivrednu proizvodnju, kvalitetnog priplodnog materijala u stočarstvu, matičnog jata, zatim za nabavku pčelinjih društava i košnica sa pratećom opremom, nabavku višegodišnjih zasada voća, vinove loze, mreža sa naslonom, sistema za navodnjavanje, tu takođe spada i nabavka opreme za povećanje kapaciteta i osavremenjavanje linija za preradu proizvoda, zatim kupovina, izgradnja, adaptacija i opremanje skladišnih kapaciteta – silosa, podnih skladišta i hladnjača i na kraju kupovina, izgradnja i adaptacija građevinskih objekata za stočarsku proizvodnju. Period mirovanja kredita, odnosno grejs period može biti od 12 do 24 meseca, dok period otplate može biti do 5 godina. 
 
Kada je konkurs za kupovinu polјoprivrednog zemlјišta u pitanju, grejs period iznosi 12 meseci, dok je period otplate 6 godina. 
 
Sredstava na raspolaganju ima sasvim dovolјno, a konkursne linije su stalno otvorene. 
 
Kada je reč o razvoju privrede, odnosno o kreditiranju pravnih lica i preduzetnika takođe su dva konkursa namenjena za dugoročno finansiranje – za investiciona ulaganja i trajna obrtna sredstva i jedan za kratkoročno finansiranje obrtnih sredstava. Najveće interesovanje vlada za konkurs za dugoročne kredite za investiciona ulaganja zbog izuzetno niskih kamatnih stopa i povolјnog perioda mirovanja otplate, odnosno grejs perioda. U ovom slučaju grejs period može trajati 24 meseca, dok ukupan period otplate može trajati do 7 godina. I za ovu namenu je opredelјeno dovolјno sredstava, te privrednici mogu aplicirati za sredstva u bilo kom periodu godine jer su konkursne linije stalno otvorene. 
 
 
 
 
 
 

30. Aug 2017.

 

Klikom na link "Dodajte svoj komentar" dobićete formular 
putem kojeg možete napisati svoj komentar.

Dodajte svoj komentar

 


 


 

 


 

 


 


 


 


Najnovije na sajtu:

Uručene diplome polaznicima obuke
Književno-muzičko veče „Srpske pjevane pjesme u Bosni i Hercegovini“
Javna nabavka u vezi sa izradom projektno tehničke dokumentacije
Javna nabavka-uklanjanje,transport i uništavanje leševa i otpada životinjskog porеkla
Oglas - Ponovlјeni Javni uvid u Nacrt Prostornog plana opštine Titel
Akcija dobrovolјnog davanja krvi u Gardinovcima
Uputstvo za pripremu budžeta opštine Titel za 2018. godinu
Otvaranje izložbe fotografija ,,U susret ruskom caru”
Predstavnici opštine Titel posetili „Zemlјu živih“ u Vilovu
„Nabavka softvera za uvođenje informacionog sistema za potrebe opštinske uprave”

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 

 

         


© Sva prava zadržana - Opština Titel 2006-2016.
Web design&hosting:  Studio RAVNICA NET -
Kontakt: 0603988195