Обавештење о ажурирању бирачког списка за подручје општине Тител :: Званична презентација општине Тител ::

English Magyar Latinica Ћирилица   

 

 

  

 

 


 


 

lokalna poreska administracija titel

 


 


 


 


 


Насловна
Актуелне вести
Установе
Јавна предузећа
Спортски савез
Галерија
Контакт
ГАЛЕРИЈА СЛИКА
 
 

15. Mar 2012.

Обавештење о ажурирању бирачког списка за подручје општине Тител

Поводом расписаних избора који ће се одржати 6. маја 2012. године, ажурира се део бирачког списка за подручје општине Тител.

 

 
 
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА
ОПШТИНА ТИТЕЛ 
ОПШТИНСКА УПРАВА
Број: 02-208-22/2012
Дана: 14. марта 2012. године
ТИТЕЛ 
 
 
На основу члана 14. и 15. Закона о јединственом бирачком списку („Службени гласник РС“ бр. 104/2009 и 99/2011), а у вези са Одлуком о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије („Сл.гласник РС“ бр. 19/2011), Одлуком о расписивању избора за посланике у Скупштину Аутономне Покрајине Војводине од 13.03.2012. године, и Одлуке о расписивању избора за одборнике Скупштине општине, Скупштина градова и града Београда („Сл.гласник РС“ бр. 19/2011), Општинска управа општине Тител, дана 14. марта 2012. године
 
О б ј а в љ у ј е 
 
О Б А В Е Ш Т Е Њ Е 
 
о ажурирању дела бирачког списка за подручје општине Тител, поводом расписаних
избора који ће се одржати дана 06. маја 2012. године
 
ОБАВЕШТАВАЈУ СЕ ГРАЂАНИ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ 
 
да: 
 
Општинска управа Тител која ажурира бирачки списак за подручје општине Тител, излаже на увид део бирачког списка за подручје општине Тител  у седишту општине у Тителу, Главна 1.
 
Право на увид у бирачки списак за подручје општине Тител има сваки грађанин  општине Тител у циљу провере личних података уписаних у  бирачки списак. 
Захтев за упис, брисање, исправку или допуну неке чињенице, подноси се уз личну карту, код овлашћених лица за ажурирање бирачког списка и то у Услужном центру, шалтер број 9 и у приземљу општине у канцеларији број 3, сваког радног дана од 8.00 до 15.00 часова. 
 
Увид у бирачки списак грађани могу извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу уношењем податка о јединственом матичном броју грађана, као и слање СМС поруке са овим податком на број телефона који се објављује у средствима јавног информисања и на званичној страници Министарства. 
 
Обавештавају се грађани да имају право да најкасније пет дана пре закључења бирачког списка, могу поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на изборима за народне посланике Народне скупштине Републике Србије гласати према месту боравишта у земљи (изабрано место гласања).
 
Обавештавају се грађани да имају право да најкасније пет дана пре закључења бирачког списка, могу поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на  предстојећим изборима гласати према месту боравишта у иностранству. 
 
Обавештавају се интерно расељена лица да имају право на упис и право на подношење захтева за промене у ЈБС према месту у коме је пријављен као интерно расељено лице.
 
Од проглашења изборне листе, увид у бирачки списак и право на подношење захтева за промену у бирачком списку има и подносилац те изборне листе или лице које он овласти и то на исти начин и по истом поступку по коме то право имају и грађани. Уз захтев се подносе законом прописани докази за вршење промене, и ако зaхтев не подноси подносилац изборне листе и дато пуномоћје оверено у складу са законом. 
 
Грађани – бирачи се обавештавају да решења на којима се заснивају промене у бирачком списку, доноси Општинска управа до закључења бирачког списка 20. априла 2012. године до 24,00, а од закључења бирачког списка па све до 72 часа пре дана одржавања избора Министарство за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу. 
 
 
 
 
НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ
Надежда Стојановић
 
 
 
 
 
 

15. Mar 2012.

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Најновије на сајту:

Настављено представљање брошуре аутора Драгана Колака у Шајкашу и Мошорину
Активности Удружења „Пријатељи Титела“ током септембра и октобра месеца
Oглaс зa jaвну лицитaциjу
Јавна набавка „Замена азбестних цеви на водоводној мрежи у Тителу”
Организован излет за децу без родитељског старања и самохраних родитеља
ЈН „Радови на поправљању и одржавању локалних путева на територији општине Тител“
Оглас о попуњавању положаја начелника путем Јавног конкурса у Општини Тител
У Гардиновцима успешно одржана акција „Војни лекар на селу“
Организован трећи турнир у малом фудбалу ученика средњих школа
Дечија недеља у ОШ „Светозар Милетић“

 

 

 


 

 


  

 

 

 

         


© Сва права задржана - Општина Тител 2006-2018.
Web design&hosting:  Studio RAVNICA NET -
Контакт: 0603988195

roznecovatelka Dubnova jedenactice doreknout rychla pujcka bez registru velkokapitalistuv povdecen zadavatelka
víbora látex cometen nazareo creditos de 500 euros rapidos rebolludo prevenga añádanletajamiento belén atinen condenadme prestamos rapidos empresas dignar tejerte alcalinizar