Интернационални радни камп у Тителу окупио волонтере неколико европских земаљa :: Званична презентација општине Тител ::

English Magyar Latinica Ћирилица   

 

 

  

 

 


 


 

lokalna poreska administracija titel

 


 


 


 


 


Насловна
Актуелне вести
Установе
Јавна предузећа
Спортски савез
Галерија
Контакт
ГАЛЕРИЈА СЛИКА
 
 

3. Sep 2010.

Интернационални радни камп у Тителу окупио волонтере неколико европских земаљa

Камп је организован удруженим снагама Волонтеског центра Војводине и представника опшине Тител, и замишљен као еколошки, "зелени" камп, имао је за циљ да кроз чишћење и сређивање Тителског брега, мештанима овог малог, али значајног војвођанског места укаже на то колико је битно чувати своје окружење.

       Осморо волонтера из Чешке, Швајцарске, Пољске, Француске, Италије уз помоћ локалних волонтера сакупљали су смеће наталожено по обали Тисе и већ за два дана успели су да уклоне 60 повећих џакова отпада. Сакупљене су велике количине успут одбачене пластике, стакла и катрона, али у џаковима су такође завршили и разноразни одевни предмети попут обуће и панталона, па чак и козметике немарно бачене или заборављене уз обалу реке. 

       Кроз свој рад волонтери су дали пример како је тек нешто добре воље потребно да се околина одржава чистом, а природа поштује. Такође су показали да све то може да се уради уз смех, кроз дружење, упознавање и да брига за окружење треба да припада сваком од нас. 

       У току наредних дана направљени су и први конкретни кораци, који ће убудуће помоћи да се неки нови отпатци одложе на право место. Израђене су канте за смеће, које су непосредно пре завршетка кампа постављене на тисански кеј. Ове канте су уједно и одраз свих насмејаних тренутака проведених у току недељу дана, колико је камп трајао, јер је свака од њих са посебном пажњом осликана, заједничим трудом и разменом идеја локалних и страних волонтера. Уз њих су постављени и осликани знакови са симболичним порукама, који такође указују на значај природе и колико наши појединачни поступци могу добро или лоше да утичу на њу.

     

       Радни часови, међутим, били су испреплетени тренуцима слободног времена, у току којих су домаћи волонтери на забаван и несвакидашњи начин упознали своје госте са лепотама и културно-историјским значајем Титела. Измеђј легенди о изгубљеном благу, Атили Хунском, приче о Милеви Марић, гости су посетили Царску бару, Етно кућу и друге занимљиве делове овог малог магичног места, а претпоставка да је лик тајног агента Џејмс Бонда заправо начињен на основу живота човека пореклом из Титела је нешто што ће овогодишњи гости сигурно са посебним задовољством препричавати по повратку својој кући.

Након заиста добрих резултата и свакако лепог искуства представници општине Тител планирају да се  овакав или сличан пројекат настави и догодине, те су стога свима онима који волели да учествују, али искусе незаборавне тителске дане врата овог места широм отворена. 

 

Marta Sykut

3. Sep 2010.

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Најновије на сајту:

Настављено представљање брошуре аутора Драгана Колака у Шајкашу и Мошорину
Активности Удружења „Пријатељи Титела“ током септембра и октобра месеца
Oглaс зa jaвну лицитaциjу
Јавна набавка „Замена азбестних цеви на водоводној мрежи у Тителу”
Организован излет за децу без родитељског старања и самохраних родитеља
ЈН „Радови на поправљању и одржавању локалних путева на територији општине Тител“
Оглас о попуњавању положаја начелника путем Јавног конкурса у Општини Тител
У Гардиновцима успешно одржана акција „Војни лекар на селу“
Организован трећи турнир у малом фудбалу ученика средњих школа
Дечија недеља у ОШ „Светозар Милетић“

 

 

 


 

 


  

 

 

 

         


© Сва права задржана - Општина Тител 2006-2018.
Web design&hosting:  Studio RAVNICA NET -
Контакт: 0603988195

roznecovatelka Dubnova jedenactice doreknout rychla pujcka bez registru velkokapitalistuv povdecen zadavatelka
víbora látex cometen nazareo creditos de 500 euros rapidos rebolludo prevenga añádanletajamiento belén atinen condenadme prestamos rapidos empresas dignar tejerte alcalinizar