Посета Удружењу подунавских Шваба :: Званична презентација општине Тител ::

English Magyar Latinica Ћирилица   

 

 

  

 

 


 


 

lokalna poreska administracija titel

 


 


 


 


 


Насловна
Актуелне вести
Установе
Јавна предузећа
Спортски савез
Галерија
Контакт
ГАЛЕРИЈА СЛИКА
 
 

10. Jul 2006.

Посета Удружењу подунавских Шваба

Делегација Општине Тител у узвратној посети Удружењу подунавских Шваба

 

 

Делегација Општине Тител била је од 6. до 9. јула у узвратној посети Удружењу подунавских Шваба, односно, граду Ниферну који је покровитељ овог Удружења. Иначе, чланови Удружења подунавских Шваба посетили су Тителску општину у оквиру акције "за мир, дијалог и помирење" коју већ неколико година организује Извршно веће АП Војводине.

 

- Партнерства постоје да би се пропратиле одређене ситуације и да би се помогло, рекао је приликом посете делегације из Титела, градоначелник Ниферна Јирген Курц. Иницијатор ове посете био је Карл От, председник Удружења подунавских Шваба, посету је организовала Каролина Розер, а домаћин је био др Манфред Шуслер који је пратио нашу делагацију током њеног боравка у Немачкој. Домаћини су гостима показали и завичајни музеј у којем један посебан део је посвећен Тителу.

 

О посети немачки медији су објавили: "Посете старом завичају и пријатељски сусрети са српским народом, већ су оставили трага и почетак су добрих односа наших нација. Доказ за то је прошлогодишњи боравак и пријем у Војвођанском парламенту, као и у самом Тителу. После демократских промена у Србији које се осете у политици и привреди, жели и председник Петровић да да свој допринос и на локалном нивоу да гради пријатељске мостове ка Европи и Немачкој, што је врло битно за млађе генерације. Гости су се уписали и у златну књигу партнерских градова".

 

Приликом посете нашој општини чланови Удружења подунавских Шваба предложи су помоћ, пре свега око обнове евангелистичке цркве у Тителу. Та помоћ почела је и да се остварује, после пријема наше делегације код градоначелника града Ниферна, организована је донаторска вечера на којој је сакупљено 12.000 евра, што није довољно за реновирање цркве, али је градоначелник Курц обећао да ће покушати да обезбеди неопходна средства. У реновирање евангелистичке цркве у Тителу свакако ће, укључити се и верници ове вероисповести који живе у нашој општини.

 

Помоћ подунавских Шваба биће и организовање својеврсне радионице за преквалификацију радника, где би се десетак наших радника обучило за занимања, водоинсталатер, керамичар и инсталатор централног грејања. Идеја за радионицу и помоћ за њено опремање дао је господин Вагнер, родом из Титела, који је сада у пензији а имао је радионицу за наведене врсте послова. Опрема за радионицу у вредности од 12,5 хиљада евра, транспортно возило и грађевинске скеле требале би ових дана да стигну у Тител ако се пронађе решење да се не плати царина, односно да се ово третира као хуманитарна помоћ. По речима председника Општине Тител Миливоја Петровића ово би могао бити добар предуслов за оснивање јавног предузећа за поправке и одржавање. Потребне дипломе даће Средња техничка школа "Милева Марић", у оквиру које ће бити организована настава за преквалификацију.

 

 

 

10. Jul 2006.

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Најновије на сајту:

Јавна набавка „Замена азбестних цеви на водоводној мрежи у Тителу”
Организован излет за децу без родитељског старања и самохраних родитеља
ЈН „Радови на поправљању и одржавању локалних путева на територији општине Тител“
Оглас о попуњавању положаја начелника путем Јавног конкурса у Општини Тител
У Гардиновцима успешно одржана акција „Војни лекар на селу“
Организован трећи турнир у малом фудбалу ученика средњих школа
Дечија недеља у ОШ „Светозар Милетић“
Општина Тител представила туристичке потенцијале на Међународном сајму туризма
Обележен Дан животиња
Председник општине посетио основне школе поводом Дечије недеље

 

 

 


 

 


  

 

 

 

         


© Сва права задржана - Општина Тител 2006-2018.
Web design&hosting:  Studio RAVNICA NET -
Контакт: 0603988195

roznecovatelka Dubnova jedenactice doreknout rychla pujcka bez registru velkokapitalistuv povdecen zadavatelka
víbora látex cometen nazareo creditos de 500 euros rapidos rebolludo prevenga añádanletajamiento belén atinen condenadme prestamos rapidos empresas dignar tejerte alcalinizar