Активности Удружења „Пријатељи Титела“ током септембра и октобра месеца :: Званична презентација општине Тител ::

English Magyar Latinica Ћирилица   

 

 

  

 

 


 


 

lokalna poreska administracija titel

 


 


 


 


 


Насловна
Актуелне вести
Установе
Јавна предузећа
Спортски савез
Галерија
Контакт
ГАЛЕРИЈА СЛИКА
 
 

19. Oct 2018.

Активности Удружења „Пријатељи Титела“ током септембра и октобра месеца

Током септембра и октобра месеца, Удружење за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела реализовало је и започело бројне активности.
 
 
Током септембра, почела је реализација дела одобреног пројекта ,,Заједно је лакше са пријатељима“ од стране општине Тител, као пилот пројекат дневног боравка за децу са сметњама у развоју и телесним инвалидитетом и одрасле особе са инвалидитетом. По плану и програму, уз помоћ педагога, наставника разредне наставе, дефектолога и неговатеља, додатна подршка у ваннаставним активностима спроводи се индивидуално и групно са члановима којима је неопходна.
 
-Добијена средства, у износу од 150.000,00 динара, нису довољна за поменути вид социјалних услуга које се одржавају у просторијама удружења, у просторијама основне школе у Тителу и издвојеним оделењима у Локу, Вилову и Гардиновцима, као и у природи и кућном окружењу, а које ће трајати до половине децембра 2018. године, те се услуге одвијају са скраћеним капацитетом, истакли су представници удружења.
 
У недељу, 30. септембра, представници Удружења „Пријатељи Титела“ учествовали су на добротворној изложби поводом одржавања „Шајкашке зимницијаде“, код сарадничког удружења ,,Вера Љубав Нада“ у Шајкашу.
 
У суботу, 6. октобра, у просторијама удружења, одржана је промоција пројекта „Сложно са пријатељима“, који је одобрен од стране Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, а у сарадњи са Националном службом за запошљавање, као додатна подршка и помоћ деци са сметњама у развоју у савладавању градива по ИОП-у укључујући и спортске и рекреативне активности како би одржали постојеће психофизичке могућности уз помоћ медицинске сестре - васпитача и помоћног тренера за стреличарство и спорт који је и радионичар. Додатна подршка неговатеља старих, болесних и лица са посебним потребама много ће значити породицама у јесењем и зимском периоду. Сами чланови су у годинама, живе сами или са остарелим, болесним и немоћним родитељима. Реализација пројекта почела је 16. октобра.
 
Након завршеног друштвено-корисног рада у трајању од 30 и 40 сати на пословима и задацима из делокруга удружења, у сарадњи са заводом за санкције и центром за социјални рад, успешно је окончано волонтирање, обука и полагање завршног испита за конобара од стране Занатско образовног центра „Аџија“ за једну младу особу из окружења која је савладала препреке и кренула путем напретка и самосталности. Председник удружења јој је, на промоцији пројекта, свечано уручио сертификат и диплому и пожелео успех у раду.
 
Поводом „Недеље солидарности“ за оболеле од церебралне и дечије парализе одржана је централна манифестација у Нишу. На манифестацији је учествовало 38 удружења са територије Републике Србије, међу којима и представници Удружења „Пријатељи Титела“. Удружења су, између осталог, постављала питања у вези са решавањем пословног простора, као и у вези сарадње са локалним управама. На питања је одговарала испред Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, госпођа Барошевић.    
 
 
Редовне месечне активности у радно-окупационим и креативним радионицама, одобрене од стране Сaвeза зa цeрeбрaлну и дeчиjу пaрaлизу Вojвoдинe „Сунцoкрeт“, успешно се реализују и радионице су веома  посећене где деца и одрасли исказују своје појединачне могућности, стичу нова знања и вештине и едукују се у психолошким радионицама, на трибинама и округлим столовима уз стручни кадар.
 
Чланови секције за спортске и рекреативне активности О.С.И. показују добре резултате у стреличарству за О.С.И. У понедељак, 22. октобра, у Жабљу, учествоваће на 5. Специјалној олимпијади, у организацији Удружења родитеља и хранитеља деце и омладине са сметњама у развоју „Алтруист“. 
 
Стреличари се спремају за лигашко такмичење које ће се одржати почетком новембра у Крагујевцу.
 
 
 
 
 

19. Oct 2018.

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Најновије на сајту:

Упутствo зa припрeму буџeтa oпштинe Tитeл зa 2019. гoдину
Aкциje дoбрoвoљнoг дaвaњa крви у Tитeлу и Гардиновцима
Црвени крст Тител добио нову зграду
Oдржaнa Свeчaнa сeдницa Скупштинe oпштинe Tитeл
Нерадни дан 12. новембар
Јавна набавка у вези са реконструкцијом наткривених простора за чекање аутобуса
Издавање у закуп неизграђеног грађевинског земљишта у пољопривредне сврхе
Обележавање дана Општине Тител и стогодишњице присаједињења Војводине Србији
Одржано предавање „Велики рат у српској књижевности“
Представљена књига „Американци - српски добровољци из САД (1914-1918)“

 

 

 


 

 


  

 

 

 

         


© Сва права задржана - Општина Тител 2006-2018.
Web design&hosting:  Studio RAVNICA NET -
Контакт: 0603988195

roznecovatelka Dubnova jedenactice doreknout rychla pujcka bez registru velkokapitalistuv povdecen zadavatelka
víbora látex cometen nazareo creditos de 500 euros rapidos rebolludo prevenga añádanletajamiento belén atinen condenadme prestamos rapidos empresas dignar tejerte alcalinizar