Обавештење за избеглице :: Званична презентација општине Тител ::

English Magyar Latinica Ћирилица   

 

 

  

 

 


 


 

lokalna poreska administracija titel

 


 


 


 


 


Насловна
Актуелне вести
Установе
Јавна предузећа
Спортски савез
Галерија
Контакт
ГАЛЕРИЈА СЛИКА
 
7. May 2018.

Обавештење за избеглице

Комесаријат за избеглице и миграције обавештава да је потписан споразум о реализацији Потпројекта 8 Регионалног стамбеног програма у Републици Србији.
 
 
Потписивањем споразума створени су услови за расписивање централизованог јавног позива за избор корисника помоћи у стамбеном збрињавању доделом сеоских домаћинстава са окућницом за избеглице које имају боравиште/пребивалиште на територији општине Тител.
 
Обавештење да ће јавни позив бити објављен 6. јуна 2018. године и да ће трајати до 23. јула 2018. године објављено је на сајту Комесаријата за избеглице и миграције www.kirs.gov.rs у делу – Актуелно, дана 25. априла 2018. године.
 
Јавни позив ће се реализовати централизовано, односно пријављивањем заинтересованих избеглица директно Комесаријату за избеглице и миграције, а избор корисника ће спровести Комисија за избор корисника помоћи у стамбеном збрињавању, коју ће формирати комесар Комесаријата за избеглице и миграције.
 
Током периода од објављивања обавештења до објављивања јавног позива избеглице заинтересоване за стамбено збрињавање доделом бесповратне помоћи за куповину сеоске куће са окућницом имају могућност да пронађу одговарајућу сеоску кућу у складу са условима наведеним у обавештењу, која мора бити уписана у катастру непокретности и мора испуњавати основне услове за живот и становање, а што ће заинтересованим избеглицама/бившим избеглицама омогућити да буду спремни за пријављивање када јавни позив буде објављен.
 
Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица на територији Републике Србије кроз куповину сеоске куће са окућницом у максималном износу до 9.500 евра у динарској противвредности и доделу пакета помоћи (грађевински материјал и опрема у циљу побољшања услова живота) у максималном износу до 1.500 евра у динарској противвредности, по породичном домаћинству. 
 
Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у реализацији помоћи за решавање стамбених потреба у износу до 50% од износа намењеног за куповину сеоске куће са окућницом (у максималном износу до 4.750 евра, у динарској противвредности). Помоћ се додељује за куповину сеоске куће са окућницом која се налази на територији Републике Србије. 
 
Предметна сеоска кућа са окућницом мора бити уписана у катастру непокретности и мора испуњавати основне услове за живот и становање. 
 
Jавни позив траје од 6. јуна 2018. године до 23. јула 2018. године. 
 
Све информације у вези поменутог јавног позива заинтересована лица могу добити код повереника за избеглице у општини Тител, Дума Александра, на телефон број: 021/29-60-186.
 
 
 
 
 
 

7. May 2018.

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Најновије на сајту:

Aкциja дoбрoвoљнoг дaвaњa крви у Гaрдинoвцимa
Јавна набавка у вези изградње прве фазе канализационе мреже-поновљен поступак
„Доживљај у равници“ - oбилaзaк туристичких пoтeнциjaлa Oпштинe Tитeл
Сeдницa Скупштинe oпштинe Tитeл, у понедељак, 16. jулa
Отворена Канцеларија за пружање информација о упису имовине у БиХ
Kоришћење без плаћања накнаде пољопривредног земљишта у државној својини
Доказивање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини
Награђени најбољи ученици СТШ „Милева Марић“ Тител
Јавна набавка радова „Уређење атарских путева на територији општине Тител“
Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова

 

 

 


 

 


  

 

 

 

         


© Сва права задржана - Општина Тител 2006-2018.
Web design&hosting:  Studio RAVNICA NET -
Контакт: 0603988195

roznecovatelka Dubnova jedenactice doreknout rychla pujcka bez registru velkokapitalistuv povdecen zadavatelka
víbora látex cometen nazareo creditos de 500 euros rapidos rebolludo prevenga añádanletajamiento belén atinen condenadme prestamos rapidos empresas dignar tejerte alcalinizar