Протекле седмице, у издвојеним одељењима Основне школе „Светозар Милетић“ у Вилову, Гардиновцима и Локу, као и у Матичној и Горњој школи у Тителу, обележена је Дечија недеља.

Мото овогодишње Дечије недеље био је „Подељена срећа два пута је већа“.

У издвојеном одељењу школе у Вилову, Дечија недеља је организована уз поштовање свих епидемиолошких мера, мало скромније него претходних година, због пандемије корона вируса. Првог дана Дечије недеље био је „Филмски дан”. Тога дана ученици су имали прилику да погледају један едукативни цртани филм и да са својим учитељицама поразговарају о поруци коју он носи. Другог дана Дечије недеље ученици су од пластелина правили птичицу. Своју креативност изразили су коришћењем разних материјала, који су комбиновали са пластелином, тако да су птичице биле верне правим и као да су у учионицама школе шапутале дивну, јесењу песму, најављујући свој одлазак у топлије крајеве. Трећи дан Дечије недеље био је резервисан за оплемењавање и уређивање учионица школе. Украшени су панои, прозори и зидови, а ученици су заједно са својим учитељицама испољили велику креативност. Четвртог дана Дечије недеље ученици су уживали правећи играчке од јесењих плодова. Пустили су машти на вољу, па се клип кукуруза претворио у прелепу лутку, сочне, црвене паприке у трактор са приколицом, а кестење у дивну, шарену гусеницу. Дечију недељу завршили су свечано. Првацима је учитељица направила дипломицу, којом им је честитала што су постали чланови Дечијег савеза. Сви ученици су се сладили јабукама, које је обезбедила управа школе. Дечију недељу су завршили весело, уз музику и игру.

У издвојеном одељењу школе у Гардиновцима, као и сваке године, обележена је Дечија недеља пригодним активностима и пријемом првака у Дечији савез. Ученици четвртог разреда су им поделили поклончиће и пожелели им срећан пријем у Дечији савез. Деца су уживала у изради радова, показали су своју креативност, маштовитост.

Дечију недељу у издвојеном одељењу школе у Локу обележио је успех ученице Марије Франк, која је освојила 3. место на дечијој манифестацији „Песничка штафета“, која је одржана у специфичним условима, без дружења са песником – домаћином.

У Матичној школи у Тителу, такође је обележена Дечија недеља. Учитељице Биљана Трнинић, Зорица Никић, Оливера Хорват и Јелена Бојовић са својим ученицима, извеле су разне активности у току Дечије недеље која је трајала од 5. до 11. октобра 2020. године. Свакога дана организована је нова активност: „Филмски дан”; „Цветни дан”; „Правимо играчку од јесењих плодова”; „Шта нам глина шапуће”; „Музика нам не да мира”. Ученици првог разреда посетили су Народну библиотеку „Стојан Трумић“ у Тителу и постали њени чланови. Ученици четвртог разреда уручили су беџеве ученицима првог разреда, који су постали чланови Дечијег савеза. За ученике првог разреда изведена је позоришна представа ,,Весело поврће”. Представу су извели ученици Средње техничке школе ,,Милева Марић” из Титела.

Дечија недеља обележена је и у Горњој школи у Тителу. Учитељице Наташа Вучан, Снежана Рошуљ, Слађана Петровић Бошњак и учитељ Бранислав Бркић, организовали су Дечију недељу са следећим активностима: „Филмски дан”, „Цветни дан”, „Шта нам глина шапуће”, „Правимо играчку од јесењих плодова” и „Музика нам не да мира”. Ученици су правили различите предмете и изложили их у холу школе. Позоришну представу „Весело поврће”, извели су ученици Средње техничке школе „Милева Марић” из Титела, за ученике првог разреда. Ученици првог разреда посетили су Народну библиотеку „Стојан Трумић“ Тител и постали њени чланови. Завршна активност била је подела ,,медаља” ученицима првог разреда које су им делили ученици четвртог разреда, у знак пријема у Дечији савез. Ученици су почашћени бомбонама и чоколадицама.

Поводом Дечије недеље, Општина Тител, на челу са председником општине, мр Драганом Божићем, набавила је за све основне школе, као и за предшколску установу, бежичне блутут звучнике, који ће им у предстојећем периоду бити уручени.