Протеклих дана, одржана је 46. по реду дечија манифестација ,,Песничка штафета“, у организацији Градске народне библиотеке ,, Жарко Зрењанин“ из Зрењанина.

Штафета је одржана у специфичним околностима, изазаваним пандемијом корона вируса. Мали број учесника могао је да се дружи са песникињом Елизабетом Георгијев из Димитровграда.

На конкурс је пристигло 412 песама из 44 школе и то из: Средњег Баната, Општине Кикинда и Општине Тител. У полуфинале, које се одржавало у периоду од 5. до 8. октобра 2020. године, у просторијама библиотеке, ушло је 88 песама младих песника.

Основну школу ,,Светозар Милетић“ из Титела представљали су ученици из Вилова: Виктор Вукотић, 2-3, са песмом ,,Мајка“, Радмила Ђурић, 3-3, са песмом ,,Мој тата“ и ученици из Лока: Дарко Цуцић, 4-4, са песмом ,,Корона“ и Марија Франк, 6-3, са песмом ,,Дека пецарош“.

На завршној свечаности, која је одржана 9. октобра 2020. године, на платоу испред ГНБ у Зрењанину, Марија Франк, ученица 6-3, из Лока, освојила је 3. место. Своју песму ,,Дека пецарош“ читала је пред публиком и гостујућом песникињом. Поред дипломе Марија је освојила и вредне награде.

-Нагласио бих да је ово био само један у низу успеха ученика наше школе на ,,Песничкој штафети“. Са нестрпљењем чекамо 47. ,,Песничку штафету“ и надамо се новим успесима, истакао је директор Основне школе ,,Светозар Милетић“ из Титела, мр Петар Којић.