Поводом почетка нове школске године, председник Општине Тител, мр Драган Божић, заједно са својим сарадницима, у свом кабинету, одржао је састанак са директорима образовних установа са територије општине Тител.

На састанку је било речи о спровођењу свих мера које је прописало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а које се односе на почетак нове школске године.

Директори образовних установа су потврдили да су реализовали сва предтехничка и логистичка упутства која су им наложена и да спремно дочекују нову школску годину.

Председник општине Тител, мр Драган Божић, том приликом, директорима образовних установа понудио је сву неопходну помоћ у смислу спровођења свих прописаних мера, поручивши им да у наредном периоду предстоји јако одговоран и озбиљан посао који се поред организације наставе односи и на стварање безбедносне атмосфере за несметан рад и боравак запослених и деце у образовним установама, а све у складу са препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

-На локалном нивоу, наш задатак ће бити да договоримо приоритете и потребе сваке образовне установе, да иницирамо нове пројекте и да на основу тога правимо планове. За почетак ћемо дефинисати ургентне проблеме, које ћемо, уколико нам буџет то буде дозвољавао, решавати у најскоријем року, истакао је председник општине Тител, мр Драган Божић, који је најавио да ће се састанци оваквог типа одржавати једном месечно.

С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, Општина Тител је обезбедила одређену количину заштитних маски и дезинфекционих средстава за колектив сваке образовне установе, а све у циљу што безбеднијег и бољег рада ученика и малишана.