И ове године, чланови АКУД-а „Ђерам“ из Лока, учествовали су на фестивалу „Змајеве дечје игре“, на којем су први пут узели учешће прошле године.

Чланови АКУД-а „Ђерам“ Лок, учествовали су у програму који је у уторак, 23. јуна, одржан у салетли у Дунавском парку. Програм је био разнолик, те су осим песама и игара, балетских представа и глуме, деца учествовала и у занимљивом квизу и одговарала на питања Меде Штеде, маскоте Ерсте банке, једног од пријатеља овогодишњих Змајевих дечјих игара.

За чланове АКУД-а „Ђерам“, квиз је био само лака забава, а главни део њиховог наступа представљао је фолклорни део програма. Најмлађи чланови Друштва извели су сплет песама и игара из Србије, средња група, узраст од првог до четвртог разреда, извела је Чардаш, а старија група, узраст од петог до осмог разреда, извела је Брамсов чардаш. Њихова допадљива појава у народним ношњама и одлично увежбан програм, изазвали су симпатије и аплаузе публике, што им је улило наду да ће их организатори позвати и наредне године.

Имре Бобојчек, кореограф АКУД-а, казао је да је у односу на прошлогодишњи састав, ово готово сасвим нови ансамбл. Он, као и остали чланови руководства АКУД-а, истакао је одличну сарадњу са мр Драганом Божићем, председником општине Тител, који им је до сада пружао велику подршку и испунио готово све њихове реалне жеље везане за рад АКУД-а. Велику подршку АКУД-у пружа и Андреа Лајко, председник Месне заједнице Лок, као и родитељи деце.

Руководство АКУД-а „Ђерам”, поносно је на резултате постигнуте током 2019. године и истиче да је то година у којој су имали деветнаест наступа, међу којима су први позиви и наступи били на Змајевим дечјим играма и Опленачкој берби. Такође, руководство се нада да ће својим радом и успесима чланови АКУД-а допринети да се добар глас о њима далеко чује и да ће бити позвани да наступају и тамо где до сада још увек нису наступали.