Почела садња ветрозаштитног појаса на Тителском брегу

Садњом ветрозаштитног појаса на Тителском брегу настављена је акција пошумљавања Титела, у којој ће до пролећа бити посађено по једно дрво за сваког становника.

Уз пут према Мошорину данас је посађено 500 садница еводије, а наредних дана биће посаћено још 2.500 садница јасена, копривића, багрема и храста.

Садњи су присуствовали председник општине Тител, мр Драган Божић, председник Скупштине општине Тител, Весна Кнежевић, представници Речне флотиле Војске Србије, чланови Општинског већа општине Тител, одборници Скупштине општине Тител, као и чланови спортских клубова, удружења пензионера и удружења грађана са територије општине Тител.

Према речима председника општине Тител, мр Драгана Божића, становници општине Тител, до краја пролећа, имаће квалитетније еколошко окружење, богатије за 16.000 стабала дрвећа која ће бити посађена у оквиру акције која је започета прошлог месеца садњом 101 дрвета. У међувремену је, на више локација у Тителу, посађено још 600 садница. Током зиме и на пролеће дрвеће ће бити сађено у свим насељима општине Тител. Председник Божић истакао је да ће садња дрвећа због великог значаја за заштиту животне средине бити приоритет и у наредним годинама.

– Ми грађани Титела знамо вредност сваког засејаног зрна, сваког плода, снагу, корист и благодат сваког дрвета. Зато смо покренули акцију у којој ћемо посадити по једно дрво за сваког становника наше општине. Данас смо почели са садњом ветрозаштитног појаса, јер верујемо да Тителски брег има велики потенцијал да постане ново српско виногорје. Тителски брег заслужује преображај и зато ћемо наставити док га не премрежимо системима за наводњавање и не засадимо хектаре винове лозе, изјавио је председник општине Тител, мр Драган Божић.

Последње вести

2020-03-03T15:39:27+01:00
Go to Top