2021

Home/2021

Oдржана акција добровољног давања крви

Акција добровољног давања крви одржана је данас у Тителу у просторијама Установе за заштиту природе „Тителски брег“. На акцију Црвеног крста Тител се одазвало скоро 50 људи, док је њих 39 испунило предвиђене услове и дало крв.

Акција добровољног давања крви организована уз поштовање свих превентивних мера у борби против коронавируса. При уласку грађана волонтери Црвеног крста су свима мерили температуру, делили маске и дезинфиковали руке, а између давалаца се поштовала физичка дистанца.

195 година од рођења Светозара Милетића

Чувени политичар, велики борац за ослобођење и уједињење српског народа и најмлађи градоначелник Новог Сада, Светозар Милетић рођен је на данашњи дан, 22. фебруара. 1826. године у Мошорину.

Осовну школу похађао је у родном Мошорину и у Тителу, након тога уписује „Српску православну велику гимназију“ у Новом Саду (данашња гимназија „Јован Јовановић Змај“) да би на крају завршио правни факултет у Бечу и 1856. године отворио адвокатску канцеларију у Новом Саду.

Два пута је биран за градоначелника Новог Сада, 1861. и 1867. године и у оба наврата је ту фунцкију обављао по годину дана. Као градоначелник, прогласио је српски језик за званични, а српску заставу за званичну заставу Новог Сада. Милетић се залагао и за подизање Градске куће у Новом Саду, био је председник „Српске читаонице“ (данашња Градска библиотека у Новом Саду) под чијим је окриљем основано Српско народно позориште. 1866. године основао је новине „Застава“, а три године касније Српску народну слободоумну странку.

Током читавог живота, Милетић се жустро борио за права српског народа, па је тако писао текстове и држао говоре у којима је изражавао своје политичке ставове и због тога су га аустроугарске власти хапсиле и осуђивале на затворске казне од неколико година. У затвору је често мучен физички и психички, како би се његов слободарски дух укротио, а након изласка из затвора, сломљен и болестан, Милетић престаје да се бави политиком. Умире у Вршцу, са 75 година живота, 4. фебруара 1901. године.

Његово име данас поносно носе многе улице и школе, међу којима и основна школа у Тителу.

 

 

 

Постављен натпис “Волим Тител” на долми у Тителу

Месна заједница Тител поставила је данас срце и слова „Волим Тител“ на долми. Ова акција подржана је од стране Општине Тител, а са места на ком су постављења слова пружа се поглед на Калварију и на Тису.
Натпис „Волим Тител“ видљив je како са обале, тако и са саме Тисе, а израђен је у радионици Пешти-Пласта из Титела.

Одржана шеста седница Скупштине општине Тител

Шеста седница Скупштине општине Тител одржана је данас у свечаној сали Општине Тител, у складу са свим прописаним мерама за сузбијање пандемије коронавируса.

Одборници су доносили решења о пословању, измени и допуни ценовника ЈКП „Комуналац“ Тител за 2021. годину. Донесена су и решења о разрешењу и именовању чланова, заменика чланова и секретара Изборне комисије Општине Тител у сталном саставу, као и решења о именовању члана Школског одбора ОШ „Светозар Милетић“ Тител и ОШ „Исидора Секулић“ Шајкаш.

 

Обавештење у вези са набавком услуга пољочуварске службе

Општина Тител упутила је обавештење привредним субјектима који су заинтересовани за закључење уговора у вези са набавком услуга пољочуварске службе.

Обавештење можете преузети овде.

 

Јавни конкурс Спортског савеза општине Тител

Председник Спортског савеза општине Тител расписао је Јавни конкурс за расподелу средстава из буџета општине Тител у 2021. години за суфинансирање програма у области спорта.

Све додатне информације заинтересовани могу добити лично у Спортском савезу општине Тител у Тителу, улица Главна бр. 1, позивом на број телефона 021/2960-186 (од 8.00 до 14.00 часова), као и путем електронске поште sportskisavez@opstinatitel.rs.

Текст Јавног конкурса за расподелу средстава из буџета општине Тител у 2021. години за суфинансирање програма у области спорта можете преузети овде.

 

Јавни оглас за издавање у закуп неизграђеног грађевинског земљишта у општини Тител у пољопривредне сврхе до привођења намени

Данас, 18. фебруара 2021. године, председник општине Тител, мр Драган Божић, расписао је Јавни оглас за издавање у закуп неизграђеног грађевинског земљишта у општини Тител у пољопривредне сврхе до привођења намени.

Увид у документацију, графички преглед катастарских парцела по катастарским општинама која су предмет издавања у закуп, може се извршити у просторијама Одељења за привреду, локално-економски развој и стамбено-комуналне послове Општинске управе Тител ул. Главна бр. 1, сваког радног дана од 08.00 до 13.00 часова.

За све додатне информације можете се обратити на бројеве телефона 021/2960-186 локал 33 и 064/8214865. Особе за контакт: Весна Багић и Маја Митић.

Текст Јавног огласа за издавање у закуп неизграђеног грађевинског земљишта у општини Тител у пољопривредне сврхе до привођења намени можете преузети овде.

 

Акција добровољног давања крви у Тителу

У уторак, 23. фебруара 2021. године, у просторијама Установе за заштиту природе „Тителски брег“, у периоду од 8:00 до 11:00 часова, одржаће се акција добровољног давања крви у Тителу.

Позивају се грађани и остали даваоци крви да се одазову поменутој акцији.

Сeдницa Скупштинe oпштинe Tитeл, у петак, 19. фебруара

Сeдницa Скупштинe oпштинe Tитeл, шеста пo рeду, зaкaзaнa je зa петак, 19. фебруар 2021. гoдинe, сa пoчeткoм у 10,00 чaсoвa.

Зa сeдницу je прeдлoжeн слeдeћи днeвни рeд:

  1. Усаглашавање Одлуке о буџету општине Тител за 2021. годину са информационим системом Управе за трезор
  2. Доношење Решења о давању сагласности на Програм пословања ЈКП „Комуналац“ Тител за 2021. годину
  3. Доношење Решења о давању сагласности на Одлуку о измени и допуни ценовника услуга ЈКП „Комуналац“ Тител за 2021. годину
  4. Доношење Решења о давању сагласности на Прву измену и допуну Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у ЈКП „Комуналац“ Тител за 2021. годину
  5. Доношење Решења о разрешењу и именовању чланова, заменика чланова и секретара Изборне комисије Општине Тител у сталном саставу
  6. Доношење Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Светозар Милетић“ Тител
  7. Доношење Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Исидора Секулић“ Шајкаш
  8. Одборничка питања

Сeдницa ћe сe oдржaти у Свeчaнoj сaли Oпштинскe упрaвe Tитeл, улицa Глaвнa бр. 1, Tитeл.

 

Обавештење о системској дератизацији

Одељење за инспекцијске послове Општинске управе Тител обавештава грађане општине Тител, да ће се на територији општине Тител од 12. фебруара 2021. године, вршити системска дератизација објеката колективног становања.

Дератизација је бесплатна за све грађане.

Моле се грађани да омогуће стручним оперативцима постављање препарата, те да се придржавају добијених упутстава.

Уколико грађани не буду код куће у моменту поделе средстава за дератизацију, исте могу преузети у својим месним заједницама.

Све додатне информације грађани могу добити на бројеве телефона: 064/7094896 (Иван Дума комунални инспектор) и 064/8224242 (Ивана Милинов инспектор заштите животне средине).

Go to Top